Inkoop en Voorraad Inkoop en Voorraad
Compano BV

Aanmaken inkoopfactuur

De inkoopfactuur kan direct vanuit de inkooporder aangemaakt worden.
Hierbij worden de aantallen overgenomen op basis van de bestel aantallen op op basis van de ontvangen aantallen. Uw voorkeur kan in de bedrijfsinstellingen opgegeven worden bij het tabblad Financiele administratie: Aantallen besteld overnemen of Aantallen ontvangen overnemen.

Deelleveringen op basis van ontvangen aantallen.
Bij het aanmaken van een inkoopfactuur worden alleen de aantallen, die op ontvangen staan in de inkooporderregels automatisch meegenomen naar de inkoopfactuur. Zo kunnen steeds bij deelleveringen inkoopfacturen aangemaakt worden voor de ontvangen regels.

Meerdere inkoopfacturen op basis van bestelde aantallen is niet mogelijk.

De verzamelinkoopfactuur
Inkooporders van dezelfde leverancier, kunnen geselecteerd worden om een verzamelinkoopfactuur van te maken, met de functie 'aanmaken verzamelinkoopfactuur'. Van de geselecteerde orders worden van alle regels inkoopfactuurregels gemaakt. Dit is afhankelijk van een instelling: 'aantal is aantal ontvangen' of 'aantal is aantal besteld' in de instellingen van financieel. Voorwaarde is wel dat de inkooporders volledig besteld en ontvangen zijn.