Overzicht Geregistreerde Installaties

geregistreerde installaties Overzicht Geregistreerde Installaties
Als een product of installatie verkocht wordt aan een klant, kan dit product geregistreerd worden. Geregistreerde installaties kunnen een  eigen adres hebben; dat betekent dat ze niet verhuizen als er een andere bewoner op dit adres komt te wonen.

Registratie
Een artikel kan in verschillende werkprocessen geregistreerd worden als geregistreerd product of geregistreerde installatie.
We spreken van een geregistreerd product als het product meeverhuisd met de bewoners van het adres.
We spreken van een geregistreerde installatie als het product een eigen adres heeft. Deze installatie blijft achter bij verhuizing van de klant.

Aan een geregistreerde installatie kan een onderhoudsschema worden gekoppeld voor het genereren van onderhoudsbonnen.

Het registreren kan gedaan worden vanuit:
  • orderregels
  • werkbonregels
  • factuurregels

Als installaties geregistreerd zijn, kunnen ze gekoppeld worden aan een contract. Deze functie vindt u onder het tabblad Functies.
Installaties kunnen ook geregistreerd worden in het overzicht Geregistreerde installaties, onder Bewerken met behulp van Toevoegen, of met een excelimport. Hiermee kunnen ook meteen relatienummers en installatieadressen geïmporteerd worden.

Historie
Bij een geregistreerd artikel wordt de geschiedenis van het artikel opgeslagen. Meldingen, onderhoud en storingsbonnen kunnen gekoppeld worden aan het artikel. In het overzicht geregistreerde artikelen wordt deze historie getoond via de knop Details onder Bekijken. Op het tabblad Historie wordt aangegeven of er meldingen, onderhoud of storing geweest is, wanneer dit heeft plaatsgevonden en wat er is gebeurd.
Bij de onderhouds- en storingsbonnen wordt de uitvoerdatum getoond (of evt. de datum bij Uitvoeren voor).
De historie wordt ook meegenomen naar een nieuwe onderhoudsbon, en kan op de afdruk geplaatst worden.