Inrichting Relaties

Stappenplan

• Landen
  • Relatienummers
  • Importeren relatiebestanden.
1.Landen
 Als we ook buitenlandse relaties willen opnemen in ons overzicht moet vooraf het  landen overzicht gevuld worden.

2.Relatienummers
Het relatienummer is nodig om van buitenaf relaties aan elkaar te kunnen koppelen.
Organisaties, Contactpersonen, Afdelingen, Vestigingen, Prive personen kennen allemaal een uniek relatienummer.
Dit nummer kan automatisch vanuit het systeem toegekend worden of kan bij het importeren van relatiegegevens gezet worden.

Bij Menu / Instellingen / Mijn Bedrijfsinstellingen kunnen op het tabblad de nummerpatronen ingesteld worden.
Een voorbeeld is opgenomen in de Demo Help Site

Voorbeeld:
Prive Persoon: RP0001 Ria Stroes wordt bij het importeren gekoppeld aan de organisatie: RO0001 Compano, na de import heeft contactpersoon Ria Stroes automatisch een relatienummer gekregen. R0001

3.Importeren relatiebestanden
 Als we uit een ander systeem relaties kunnen exporteren naar excel, dan kunnen we in het overzicht Relaties een layout aanmaken om deze relaties te importeren.
Volgorde van Importeren:
  1. Organisaties
  2. Vestigingen
  3. Afdelingen
  4. Personen
  5. Contactpersonen

Voorbeeld Excel import Contactpersonen

RelatienummerPersoonOrganisatieVestigingAfdeling
CP00001P03241O00013V0007A0008
CP00002P03242

Dus als we een contactpersoon onder een organisatie willen plaatsen dan importeren we het relatienummer van de organisatie.
Willen we meer informatie toevoegen, zoals de functie, email en doorkiesnummer van de contactpersoon, dan moet we een layout maken met het contactpersoon-relatienummer en de extra gegevens die we willen importeren.

Relatienummerfunctieemail doorkiesnummer
CP00001Sales managerellendewit051 688892
CP00002Monteurjvanburen@ipc.nl027 345998

Bij het importeren zullen gegevens met hetzelfde relatienummer overschreven worden.