Vrije velden op relatiebeheer

Vrije velden bevatten extra informatie. De gebruiker kan zelf bepalen van welk data type deze informatie is. Tevens kan de gebruiker aangeven welke waardes in dit veld geaccepteerd worden.
Met behulp van de optie Vrije velden op relatiebeheer kunt u eigen informatie aan uw relaties toevoegen. Hiermee kunt u uw relaties indelen, want er kan op dergelijke velden gefilterd worden en de velden kunnen ook meegeëxporteerd worden.

voor het importeren van afbeeldingen gelden wel speciale voorwaarden, ongeacht of het standaardvelden of vrije velden betreft:

• De afbeeldingsnaam eventueel voorafgegaan door een subdirectory moet ingevuld worden;
  • De bestanden moeten al op de webserver/ftp directory staan.

Tabbladen

TabbladZie ookOmschrijving
Veld
Veld waardes

Dit tabblad verschijnt als voor het veld type de waarde op is gegeven van:

• Enkelvoudige keuze
  • Meervoudige keuze

Bij vrije velden kun je bij enkelvoudige en meervoudige keuzevelden:

• afbeeldingen opgeven;
  • kun je kiezen tussen 1, 2, of drie koloms presentatie van de velden; en

kun je bij enkelvoudige keuze velden nu kiezen tussen een dropdown en een radiobuttonlist.

TIP: Het veld Waarde wordt opgenomen in de excelexport/import vanuit Relatiebeheer.

Uitleg van de gegevens (velden) in het tabblad Veld

LabelZie ookOmschrijving
NaamDe naam van het veld
CodeEen unieke identificatie code voor het veld.
LabelDe naam van het veld in een label presentatie
KopDe naam van het veld in een tabelkop presentatie
Type
TypeOmschrijving
AfbeeldingAfbeeldingen, foto's, etc.
Alpha numeriekWoorden, teksten op één regel.
Database tabelBestaande gegevens in de database worden opgenomen als keuze waarden in het veld
DecimaalGetallen met komma notatie.
Enkelvoudige keuzeEen keuze veld, waarvan slechts één waarde gekozen kan worden.
Geheel getalGetallen: 1,2,2,4,...
Ja of Nee
MeerkeuzeEen keuze veld, waarvan meer dan één waarde gekozen kan worden.
Multilijns tekstTekst over meerdere regels
Database tabel instellingen (Alleen zichtbaar als type veld is Database tabel)
Database tabelMaak een selectie uit één van de tabellen uit de database.
SQL where Geef een criteria op voor de selectie.
Naam NULL waarde