Gebruik van barcodescanner

Binnen het nieuwe interface kan gebruik gemaakt worden van de barcodescanner Opticon PHL.
Ga als volgt te werk:

Installatie op Opticon PHL Scanner

Installatie scannersoftware

1. Vereist: Desktop met seriële kabel aangesloten aan cradle. Mocht deze niet op uw computer zitten, is het mogelijk om een "USB-to-Serial"-kabel tussen de seriële kabel en de computer te plaatsen.
  2. Plaats de scannersoftware (bijv. 27MURBV.S2) en het programma "Appload.exe" in een directory op de desktop.
  3. Haal de barcodescanner uit de cradle.
  4. Zet de barcodescanner uit.
  5. Toets op barcodescanner in: 0 7 PW-button.
  6. Kies Download Application - Cradle.
  7. Zet barcodescanner in cradle.
  8. Start op de desktop het programma "Appload.exe".
  9. Kies scannersoftware.

Bediening van scannersoftware

• F1 = nieuw record
  • CLR = terug
  • ENT = bevestig ingevoerde data
  • Driehoekje omhoog = Scroll omhoog
  • Driehoekje omlaatg = Scroll naar beneden
  • BS = backspace
  • S = numeriek/letters

Instellingen Compano Online Software

Barcodeformaat: vaste 2-letterige leverancierscode gevolgd door artikelnummer (bijv. TU1234567..)
Het instellen van de 2-letterige leverancierscode:

1. Ga naar Menu, Artikelen en kies Assortimenten
  2. Selecteer een leverancier (assortiment)
  3. Kies onder Bewerken Wijzigen
  4. Kies het veld Hernummeringscode
  5. Voer de 2-letterige leverancierscode in die op de barcodestickers gebruikt wordt

Handleiding desktop programma barcode PHL

Hoofdscherm:

• Knop 'Inlezen scanner':
    Handmatig scanner uitlezen en data verzenden naar IP/COS
  • Knop 'Server Mode Aan/Server Mode Uit':
    Automatisch scanner uitlezen en data verzenden Aan/Uit zetten
  • Knop 'Venster in Systemtray':
    Zet het programma op de achtergrond.
    In de system Tray verschijnt een icon 'BarcopdePHL'.
    Met indrukken van Rechter muisknop op dit icon kan 'Toon BarcodePHL' gekozen worden.
    Het programma word dan weer getoond.
  • Knop 'Programma Gegevens':
    Geeft de opties 'Instellingen' 'Verwerkt' 'Mislukt' 'Log' 'Info' en 'Terug'.
    Meer info: zie onder
  • Knop 'Afsluiten':
    Programma afsluiten.

Bij het aanklikken van de knop Programma gegevens, verschijnen de volgende opties:

• Knop 'Instellingen':
    Deze opent een invoerscherm met de volgende velden:
    - Gebruikersnaam: Gebruikersnaam van IP of COS account
    - Wachtwoord: Wachtwoord van IP of COS account
    - Code van Project Administratie: Gebruikte code in IP of COS voor de projectadministratie waaronder ingelezen moet worden.
    - Service URL voor upload: voorbeeld URL van IP webservice: http://www.online.instalpartner.nl/services/ (vul tussen www en .nl de url in die in de adresbalk staat, als er op het systeem is ingelogd).

- Compoort nummer: Compoort waarop de PHL scanner is aangesloten
    - Applicatie in Servermode starten:
    Indien aangevinkt, zal de applicatie bij het starten op de achtergrond gaan draaien.
    In de system Tray verschijnt een icoon 'BarcopdePHL'. Dit is het gedeelte rechtsonder in uw scherm, waar ook de tijd staat.
    - Stop Servermode na fout:
    Indien aangevinkt, zal het programma vanuit servermode op de voorgrond springen als een fout is opgetreden.
    - Leesinterval in Servermode:
    Interval waarin steeds word gecontroleerd of de scanner in de craddle is geplaatst en nieuwe gegevens heeft.
  • Knop 'Verwerkt':
    Toont de barcoderegels die op de server zijn verwerkt.
    Een roodgekleurde regel geeft aan dat de server op deze regel een fout heeft gemeld.
  • Knop 'Mislukt':
    Toont de barcoderegels die door de server zijn geweigerd.
    Deze gegevens zijn dus NIET op de server verwerkt.
    De vermelde fout dient verholpen te worden, waarna de gegevens opnieuw ingescand moeten worden.
  • Knop 'Log':
    Toont alle acties die het programma op een dag heeft uitgevoerd.
  • Knop 'Info':
    Toont de gegevens van het programma.
  • Knop 'Terug':
    Terug naar het hoofdscherm.

De scanner

Met behulp van de scanner kunnen op verschillende plaatsen materialen in het systeem gezet worden. Op de scanner wordt gekozen waar het materiaal naartoe moet.
Eerst moeten de juiste instellingen opgegeven worden:

• Klik op 6 (Instellingen)
  • Wachtwoord kan overgeslagen worden.
  • Klik op 2 en voeg de juiste magazijncode in.
  • Klik op 3 en voeg de juiste werknemercode in. Dit is degene die de scanner gebruikt.

Daarna kan gekozen worden voor vier verschillende instanties:

1. Er wordt een nieuwe voorraadbehoeftelijst aangemaakt, waar de gescande artikelen opgezet worden.
  2. De gescande artikelen worden op een bestaande werkbon toegevoegd. Deze werkbon wordt in de scanner opgegeven.
  3. De gescande artikelen worden uit een bestaande werkbon verwijderd. De werkbon wordt ook hier opgegeven.
  4. Gescande artikelen worden op een nieuwe werkbon gezet.
  5. De gescande artikelen worden toegevoegd op de materiaalbehoeftelijst
  6. Retour direct naar Magazijn
  7. Retour leverancier
  8. Magazijn balans