Calculeren met Google Spreadsheet

Calculeren met  Google Spreadsheet
Om gebruik te kunnen maken van deze functie heeft u een abonnement nodig op Google Apps.
Meer informatie over Google Apps vindt u bij Google.

In mijn Instellingen, bij het tabblad Systeeminstellingen kan het email-account en een wachtwoord ingevuld worden van uw Google Apps Account. Op basis van deze gegevens kunnen we vanuit Compano Online Software automatisch inloggen en bij het maken van een nieuwe offerte of calculatie kan aangegeven worden dat een Google spreadsheet aangemaakt wordt bij de offerte. Dit document krijgt in Google Apps, de code van de offerte. Op basis van deze code ontstaat een  1-op-1 koppeling met een Google Spreadsheet en de Offerte of Calculatie.

Waarden uit Google Spreadsheet kunnen gekoppeld worden aan het aantal veld in een calculatieregel.
De naam van een cel, bijvoorbeeld D5 kan ingevuld worden in de onderbouwing van een calculatieregel.
Ga naar onderbouwing, Ga naar Bewerken en kies Toevoegen. Vul in D5 in het veld spreadsheet waarde.
U kunt een cel in Google Spreadsheet ook een naam geven, bijvoorbeeld: Totale Oppervlakte
Deze naam kunt u ook in de onderbouwing weer gebruiken.

Als de waardes veranderen in de Google Spreadsheet kunnen de onderbouwingen geactualiseerd worden met de functie Herberekenen. Deze functie is opgenomen in het overzicht offerteregels of in het overzicht calculatieregels onder de functie Actualiseren.

Onder een calculatieregel kunnen meerdere formuleregels en spreadsheet waarden worden opgenomen. We noemen dat een onderbouwing.
Als het aantal bepaald wordt door de onderbouwing, kan het aantal veld op de calculatieregel niet meer aangepast worden.

Als we een onderbouwing willen toepassen op meerdere calculatieregels, dan kunnen deze calculatieregels eerst opgenomen worden in een recept. De onderbouwing wordt vervolgens onder de receptregel opgenomen.