Materieel Module Materieel

Uren boeken

Alvorens uren geboekt kunnen worden, moet één en ander ingericht zijn.
  • De medewerker moet als relatie in het systeem staan, als contactpersoon bij het eigen bedrijf.
  • Hij of zij moet als medewerker in het systeem staan.
  • Er moet een geldig contract aan de medewerker gekoppeld zijn.
  • Als de medewerker zelf uren boekt, moet deze als gebruiker in het systeem kunnen en de juiste rechten hebben.
  • Er moeten werkbonnen zijn, waarop de medewerker mag boeken.

Vervolgens kunnen er uren geboekt worden. Dit kan op verschillende manieren.

• Via Urenregistraties en dan +Urenregistratie. Het voordeel hiervan is dat er hier een omschrijving ingevuld kan worden. Deze kan al gevuld zijn, maar het is mogelijk deze te wijzigen.
    Dit overzicht kan op verschillende manieren benaderd worden:
    • Via Jaarstaat, en dan/of Weekstaat, Weekstaatregels, Urenregistraties (jaarstaat en weekstaat kunnen ook overgeslagen worden)
    • Via Werkbon, Arbeidsregel, Urenregistraties
  • Via Weekstaatregels. Als het niet nodig is om een omschrijving in te vullen, kan het aantal uren gewoon ingevuld worden. Dit kan door:
    • De regel met de juiste omschrijving te selecteren en op Wijzigen (formulier met potlood) te klikken en dan voor elke dag het gewenste aantal uren in te vullen.
    • Op Wijzigen (potlood) klikken en in het scherm eenvoudig de uren op de verschillende dagen en werkbonnen invullen.
  • Via Excel. Bij Urenregistraties en Weekstaatregels kunnen layouts gemaakt worden om de uren via Excel te importeren of bij te werken.
  • Via de Functie "Aantal uren per dag". Deze bevindt zich op het overzicht medewerkers. Met deze functie kan op simpele wijze voor een aangegeven periode uren worden geboekt zoals indirecte uren, minuren, ATV, vakantie, bijzonder verlof of ziekte.
    Het vullen van deze uren geschiedt conform de dagen in het arbeidscontract van de desbetreffende medewerker.