Inkoopcontracten Module Inkoopcontracten
Compano BV

Overzicht Inkoopanalyse

Inkoopanalyse Inkoopanalyse
In het overzicht inkoopanalyse kunt u een eigen selectie artikelen opnemen, waarvan u de prijzen van verschillende leveranciers regelmatig wilt vergelijken. Alleen artikelen met alternatieven zijn geschikt om in deze inkoopanalyse op te nemen.
Artikelen met alternatieven herkent u aan de volgende icoontjes: Inkoopanalyse (De goedkoopste) en  Inkoopanalyse (Een ander artikel is goedkoper)

Een selectie van artikelen maken
  • Inkoopanalyse Ga naar Menu Bewerken - Functie +Artikel
    Zoek en selecteer artikelen met ArtSelect.
  • Inkoopanalyse Ga naar Menu Extra - Functie Importeren
    Importeer een artikellijst, de velden assortimentscode en artikelnummer zijn verplicht.
    Op basis van deze informatie wordt de overige informatie automatisch toegevoegd.
  • Het is ook mogelijk om in het overzicht Zoek artikel artikelen te selecteren en vervolgens met de knop Kopiëren mee te nemen naar het overzicht Inkoopanalyse en ze daar in te plakken. Deze knoppen vindt u onder het tabblad Bewerken.
Een analyse uitvoeren
  • Inkoopanalyse Ga naar Menu Functies - Functie Alternatieven
    Het rapport Alternatieven maakt een analyse van alle alternatieven van deze artikelen.
    Het rapport wordt naar het email adres van de gebruiker gestuurd.

Pas op,bij analyse op inkoopfacturen is er een groot verschil tussen een interne en externe gebruiker. De interne ziet alles, de externe alleen dat wat aan de klantgroep van bovenliggende organisatie is gekoppeld.