Handel Module Handel
Compano BV

Logistiek bij handelsorders deelleveringen en facturen

Het maken van termijnfacturen op een handelsorder kan altijd op basis van een percentage of een bedrag. Als je een termijnfactuur gaat maken op basis van geleverde materialen dan komt het logistieke deel er bij om aan te geven welke materialen besteld, ontvangen of geleverd zijn alvorens deze te factureren.

Op basis van de kleuren van de status van de deelprocessen is precies duidelijk wat de actuele status is van het logistieke proces van de handelsorder.

Uitgangspunt is een handelsorder met diverse materialen.
Er is sprake van een deellevering dus we gaan deelbestellingen aanmaken d.m.v. de functie bestellen per regel.

Stap 1: aanmaken inkooporder(s)
  1. Ga naar de handelsorder met de status ‘Nieuw’.
  2. Ga via de Navigatie naar de handelsorder regels.
  3. Met de Ctrl-toets de te bestellen regels selecteren en de knop ‘Bestellen per regel’ kiezen. -> Er wordt een Inkooporder aangemaakt.
  4. Als de overige materialen later besteld gaan worden hier alvast een bestelling voor maken die later verzonden wordt.
Stap 2: plaatsen inkooporder
  1. Ga terug naar het hogere niveau. (handelsorder)
  2. Ga via de Navigatie naar de Inkooporder(s).
  3. Om de Inkooporders te bestellen klikt u op de knop Bestellen onder de Functies tab.
  4. Eventueel, als de Inkooporder telefonisch besteld is de status hiervan wijzigen met de knop ‘Besteld’.
Stap 3: Registratie ontvangen materialen
  1. Als de materialen binnen zijn gaan we naar de inkooporder(s), onder de Functies tab op de knop ‘Ontvangen’ drukken.

Stap 4: Registratie uitgeleverde materialen.

1. Het uitleveren van, ontvangen en vervolgens uitgeleverde materialen, gaat via een z.g. Pakorder, ga naar de Handelsorder en onder de tab functies ‘+Pakorder’ kiezen. Het systeem zal een pakorder aanmaken van alle inkooporder die betrekking hebben op deze handelsorder die de status ontvangen hebben.

Stap 5: Aanmaken deelfactuur.

1. Status van de handelsorder aanpassen naar gereed
  2. Aanmaken factuur. (Alleen de regels van de pakorder worden op de factuur opgenomen)

De overige levering vanaf stap 2 herhalen.