Overzicht Bankboeken

Bankboeken
Per bankrekening kan een bankboek aangemaakt worden in de financiële boekhouding. In het bankboek vindt in chronologische volgorde registraties plaats van alle banktransacties.
De registratie vindt plaats aan de hand van de bankrekeningafschriften. De boekingen worden gedaan op basis van deze registraties.

Het voordeel van deze methode is dat te allen tijde te achterhalen is, wat de basis is van een boeking in het grootboekrekeningschema.
Hierdoor is het ook mogelijk, om op eenvoudige wijze correcties uit te voeren.