Herinneringen

Als we een herinnering willen sturen aan een klant, dan maken we een Rapportlay-out aan.
Een Herinnering heeft een ander titel i.p.v. Factuur krijgen we Herinnering.
En een herinneringstekst, waarin we de debiteur aansporen tot spoedige betaling.
De betalingstermijn moet aangepast worden.

Maak een kopie van de factuurlay-out en verander:
  • De Titel van het Rapport in tabblad Elementen: Herinnering
  • Bij factuurgegens het veld Tekst constante toevoegen en deze plaatsen onder de gegevens over alle kolommen.
  • Zet deze kolom op Volle Breedte en bij het tabblad Elementen moet de instelling van de kolommen ook op Volle Breedte staan, als er maar 1 kolom gebruikt wordt voor het afdrukken van de Factuurgegevens. De breedte van de labelkolom zal ongeveer op 4 cm gezet kunnen worden (in het tabblad Elementen).
  • In de Tekst constante kan een herinneringstekst ingevuld worden.
  • Ga naar het tabblad Sluittekst, hierin staat vaak de betalingstermijn vermeld.

Voorbeeld: