Douanefactuur

Van een factuur kan ook een zogenaamde "Douanefactuur" uitgedraaid worden. Dit is een aparte variant van de factuur, waarbij dan alleen regels getoond worden waarvan de kostensoort de markering "heeft douanewaarde" heeft.

Dit veld staat niet op de standaard layout en kan niet in het wijzigscherm ingevuld worden.
Men moet het veld in het overzicht opnemen en vervolgens via direct wijzigen of via de excel bijwerken op ja zetten.

Wanneer een factuur nu één of meer regels met een dergelijke kostensoort bevat (in principe zullen dat meestal kostensoorten van het type materiaal zijn), dan worden deze regels getoond met hun douanewaarde: een op 5 Euro naar beneden afgerond bedrag. Het totaal van deze douanewaardes kan in de layout bij gegevens in de kop van de factuur opgenomen worden.
Voor de douane is dit het document waarop de waarde van de zending bepaald/gecontroleerd wordt.