Creditfactuur

Voor het maken van creditfacturen zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar:
  1. Handmatig aanmaken met behulp van de knop +Factuur. Vul de bedragen in met negatieve waarden. Verstuur de creditfactuur naar de klant. De factuur kan gewoon geboekt worden.
  2. Kopieer de originele factuur en pas de kopie aan. Vul de bedragen in met negatieve waarden. Verstuur de creditfactuur naar de klant. De factuur kan gewoon geboekt worden.
  3. +Creditfactuur. Deze factuur wordt gekoppeld aan de geselecteerde factuur en ook alleen daarop afgeboekt. De creditfactuur wordt niet getoond in de bankboekingen. Deze optie is handig voor intern afboeken. Je hoeft dan niet via memoriaal de factuur en creditfactuur tegen elkaar af te boeken.