Overzicht Incidentele Export

Incidentele export
 Wilt u een deel van een artikelbestand of meerdere artikelbestanden éénmalig exporteren (halen).
Maak dan gebruik van de mogelijkheden in het overzicht incidentele export of ook wel de speciale export genoemd.
Het bestand wordt geëxporteerd in het formaat zoals dat is ingevuld bij Menu: Mijn Bedrijfsinstelling onder Mijn Gegevens.

Een export maken
  • Meerdere assortimenten meenemen (halen)
    Onder de kolom meenemen kunnen de assortimenten aangevinkt worden. Het systeem onthoudt alle vinkjes, die bij de vorige export gezet zijn.
    Met de functie Alles meenemen kunnen alle vinkjes in één keer aangevinkt worden.
    Met de functie Meenemen wissen kunnen alle vinkjes in één keer uitgevinkt worden.
    Binnen een assortiment kan ook gekozen worden voor een gedeelte van het assortiment, met behulp van het overzicht Selectieprofielen wordt een selectie gemaakt van een deel van het assortiment op basis van conditiegroepen.
  • Export Instellingen
    Met deze functie kunt u aangeven hoe de export gemaakt moet worden:
    • Alle artikelen van één of meer assortimenten, vul dan geen datum in bij Wijzigingen sinds
    • Alle gewijzigde artikelen van één of meer assortimenten sinds een bepaalde datum: Vul de datum in bij Wijzigingen sinds
    • Prijsinformatie op een bepaalde datum, dus bijvoorbeeld een toekomstige datum. Leveranciers moeten deze informatie natuurlijk wel al aangeleverd hebben op Artikelbeheer.nl
    • Alle artikelen van één of meer assortimenten, inclusief vervallen artikelen, alle artikelen met de mutatiecode verwijderd (2) worden wel of niet meegenomen.
      Uitlopende artikelen worden altijd geëxporteerd.
  • Start Export
    Start deze functie. U ontvangt een email nadat het proces door de server is uitgevoerd. Rechts bovenin uw scherm kunt u lezen, wanneer wij verwachten dat de export gereed is en u een email kunt ontvangen.
    In deze email zit een link om het bestand met alle wijzigingen te downloaden.
    Daarna kunt het bestand inlezen in uw eigen ERP-Systeem.
    U moet voortaan dit zip bestand zelf uitpakken en de uitgepakte bestanden in de juiste map plaatsen.

Selectieprofielen
Als u niet het gehele bestand van een leverancier nodig heeft, kunt u een selectie maken op basis van de door de leverancier aangeleverde conditie- of kortingsgroepen. Dit kan ingesteld worden bij de Incidentele export. Het is vervolgens noodzakelijk om een Incidentele export te maken op basis van de selectie, zodat de gegevens juist verwerkt worden. Pas daarna kunt u voor een bestand met een selectieprofiel ook een periodieke export ophalen.
Maak een selectieprofiel:

• Ga naar Artikelbeheer, Incidentele export.
  • Selecteer de juiste leverancier en klik op de knop Selectieprofiel. Het overzicht met de geselecteerde conditie- of kortingsgroepen verschijnt nu.
  • Klik op de knop +Conditiegroep om groepen te selecteren. Er verschijnt een overzicht met een winkelmandje. In dit overzicht ziet u over het algemeen alleen codes. Indien u hier ook omschrijvingen wilt zien, kunt u uw leverancier erop attenderen dat zij die aan zouden kunnen leveren. De juiste groepen kunnen in het winkelmandje opgenomen worden door op een groep te dubbelklikken of een regel (of een aantal regels) te selecteren en op +Selecteer te klikken.
  • Met behulp van de knop Overnemen worden de groepen in het winkelmandje in uw selectie opgenomen en worden in het overzicht Selectieprofiel getoond.
  • Klik op de knop Incidentele export, vink Meenemen en Profiel toepassen bij de leverancier aan en klik op Start export. Om alle gegevens goed te verwerken is het altijd noodzakelijk om na het instellen of wijzigen van een selectieprofiel eerst een incidentele export te maken van het bewuste bestand.