Alternatieven

Alternatieven zijn artikelen van andere leveranciers, die gekoppeld kunnen worden aan hetzelfde product.
Een artikel bestaat uit handelsinformatie en productinformatie. Elke leverancier levert eigen handelsinformatie over een artikel. De productinformatie kan door een leverancier aangeleverd worden of door de fabrikant.
Om nu artikelen met elkaar te kunnen vergelijken moet in de artikelinformatie informatie opgenomen worden over het product. Een artikel wordt aan een product gekoppeld doordat in de artikelinformatie

• De GTIN-code (Vroeger EANcode) van het produkt is opgenomen.
  • De productcode en de GLN code van de fabrikant is opgenomen.
 Er kan ook gekoppeld op alleen productcode. Dit is een instelling bij Mijn instellingen onder Menu, Mijn gegevens. Hierbij is het mogelijk dat er alternatieve artikelen gevonden waar geen GLN code is opgenomen, maar die wel naar hetzelfde product refereren. Het is echter ook mogelijk dat er alternatieven verschijnen die wel de juiste productcode hebben, maar een andere leverancier en die dus geen echte alternatieven zijn.
Deze alternatieven worden alleen getoond op het artikelblad onder het tabblad Alternatieven, onderaan de lijst.

Alternatieven kunnen direct toegevoegd worden aan het winkelmandje.