Het winkelmandje

In het winkelmandje (basket) kunnen artikelen geselecteerd worden om vervolgens opgenomen te worden in bijvoorbeeld een calculatie.
Belangrijke functies:

• Schermlayout: er kan voor het winkelmandje een eigen layout gemaakt worden.
  • Selecteren: met de knop Selecteer kan een geselecteerd artikel naar het winkelmandje gezet worden. Als er via het filter een begrensde selectie in het scherm staat, is het mogelijk om de gehele selectie naar het winkelmandje te zetten door de knop Alles selecteren. Deze knop is alleen actief als de selectie niet te groot is.
  • Dubbelklikken: het is ook mogelijk om een artikel in het winkelmandje te zetten door erop te dubbelklikken.
  • Verwijderen: verwijder één of meerdere geselecteerde artikelen uit het winkelmandje.
  • Wissen: leeg het winkelmandje en begin opnieuw.
  • Overnemen: neem de artikelen uit het winkelmandje over naar bijvoorbeeld een calculatie.
  • Stoppen: stop het zoeken en selecteren en sluit dit scherm.
  • Direct: als de gewenste artikelen bekend zijn met nummer en leverancierscode, kunnen deze direct ingevoerd worden in dit scherm en met behulp van de knop Toevoegen meteen in het winkelmandje gezet worden.
  • Toebehoren: als een leverancier toebehoren aanlevert bij een artikel kan met deze knop het artikel met het toebehoren van een geselecteerd artikel bekeken en eventueel toegevoegd worden.
  • Alternatieven: de alternatieven die in het infopanel of op het artikelblad getoond worden, zijn vandaaruit meteen toe te voegen aan het winkelmandje.
  • Referentie: rechtsboven in het scherm kan een referentie ingevuld worden. Deze wordt toegevoegd aan de artikelen die daarna geselecteerd worden naar het winkelmandje. Zo kunnen artikelen bijvoorbeeld gesorteerd worden op project. Deze referentie kan namelijk meegenomen worden op de excellayout en zo in de export naar Excel.
    Voor gebruikers van de nieuwe versie van Compano Online Software wordt deze referentie overgenomen als tekstregel boven de regels met deze referentie.