Rapportsjablonen

Er kunnen in het systeem rapportsjablonen aangemaakt worden.
Hiermee kunt u een basis leggen voor een huisstijl voor al uw rapportage.
Lettertype, opmaak, briefhoofd en kop-, voet- en sluitteksten kunnen hier alvast vastgelegd worden.

Eigenschappen
 - Lettertype Hier kan het lettertype,de lettergrote, regelafstand en tekstkleur worden gekozen. Als het lettertype hier is ingesteld, dan word deze over het hele rapportsjabloon gebruikt. Tenzij u ergens anders een ander lettertype wilt gebruiken dan is het mogelijk om automatisch uit te vinken en een ander lettertype te kiezen.
 - Eerste / vervolg pagina opmaak Paginastand (liggend/staand), briefpapier*, de marge van de pagina en een eventueel watermerk kan hier worden verwerkt.
* Het is bij briefpapier van belang dat u uw briefpapier op het juiste formaat en in de juiste stand upload, dit om eventuele comlpicaties te voorkomen.
 - Kop en voettekst Hier kan bijvoorbeeld een paginanummer of de datum van vandaag worden ingesteld.

Rapporttitel
 - Titel Een titel kan bijvoorbeeld de naam zijn die een offerte heeft gekregen.

Bedrijfslogo
 - Logo Klik op het blokje om het logo te uploaden. Ga hiervoor naar + toevoegen en upload het logo. Deze word daarna automatisch overgenomen.
 - Weergave Bij weergave kunt u de afstand van boven, van de linkerkant en de breedte van het logo instellen.

Briefhoofd
 - Briefhoofd Vul hier de bedrijfsgegevens die u bekend wilt hebben. Zoals adresgegevens, mailadres, website etc.
 - Weergave De gegevens zoals het lettertype, de breedte, en de regelafstand kunnen hier worden bepaald voor het briefhoofd.

Adres
 - Weergave De gegevens zoals het lettertype, de breedte, en de regelafstand kunnen hier worden bepaald voor het adres van bijvoorbeeld uw klant.

Detailgegevens
 - Weergave voor  velden De instelling zoals het lettertype, de breedte, en regelafstand etc. kunnen hier worden bepaald voor de velden van de offerte, zoals de benaming offertedatum, offertenummer en omschrijving.
 - Weergave voor labels De instelling zoals het lettertype, de breedte, en regelafstand etc kunnen hier worden bepaald voor de labels van de offerte, zoals de offertedatum, offertenummer en omschrijving.

Hoofdstuktitel
 - Weergave De instelling zoals het lettertype, de breedte, en regelafstand etc. kunnen hier worden bepaald voor de velden van een hoofdstuktitel. Bijvoorbeeld : Materiaal.

Tabellen
 - Basisweergave voor kolommen De instelling zoals het lettertype, de randen en inspringen etc kunnen hier worden bepaald voor de kolommen.
 - Basisweergave voor kolomkoppen De instelling zoals de randen, breedte tekstkleur etc. kunnen hier worden bepaald voor de kolomkoppen.