Overzicht Reiskosten

Reiskosten Reiskosten
Op een calculatieregel kennen we een apart regeltype voor Reiskosten; dit is een kostensoort.

Kortingen en toeslagen worden vastgelegd in de kostensoort.
Tarieven worden vastgelegd in het overzicht reiskosten.

Het overzicht Reiskosten geeft de mogelijkheid om onderscheid te maken tussen verschillende soorten reiskosten.
Aan elk type reiskosten kunnen dan andere tarieven gekoppeld worden.

Kijk voor voorbeelden in de Demo Help Site: Overzicht Reiskosten

Projectadministratie
Als we in onze projectadministratie de reiskosten apart willen bewaken, vullen we de juiste bewakingscode in.
Als we in onze projectadministratie de reiskosten per product of dienst willen bewaken dan kan een bewakingscode ingevuld worden. We kunnen dan voor de verschillende producten of diensten aparte standaard reiskosten definiëren. We kunnen de bewakingscode ook leeg laten en deze op documentniveau pas bepalen.

Maak alleen verschillende reiskostensoorten aan als u afwijkende tarieven wilt hanteren.

Afhankelijk van de calculatieopzet
Het interne tarief en het externe tarief zijn niet onderling gekoppeld. Het verschil tussen beide tarieven is dus niet standaard onze marge. Het programma kijkt naar het interne tarief als we calculeren op basis van Inkoop + Toeslag en het programma kijkt naar het externe tarief als we calculeren op basis van Verkoop - Korting.