Help

toevoegen De indeling van de Help
Binnen Compano Online Software kennen we een aantal deelsystemen (kennisgebieden). Dit is een wat breder begrip dan een module, zo hebben bijvoorbeeld Offerte en Calculatie veel overeenkomsten en zijn gezamelijk opgenomen in het kennisgebied Verkoop. Deze kennisgebieden ziet u terug onder het menu. Verder is de menustructuur van het systeem zoveel mogelijk gelijk gehouden met de inrichting van het systeem zelf. Het Help-menu kent dus dezelfde indeling, hierdoor kunt u functionaliteit makkelijker terugvinden in de help.

MenuNavigatie, toegang tot de andere modules en overzichten.
BekijkenInformatie in overzichten, bekijken, details, zoeken en filteren, layouts voor eigenoverzichten.
BewerkenStandaard functies: toevoegen, wijzigen en verwijderen, kopiëren, knippen en plakken.
FunctiesSpecifieke functies voor overzicht in een module.
AfdrukkenRapportage, afdrukken, details, lijsten.
Import/ExportImporteren, bijwerken via Excel en exporteren naar Excel of Text-bestanden( tab, csv, etc)

Ook in de Help is deze structuur vastgehouden. Boven in het menu vindt u deze structuur terug.

Menu
Hieronder zijn de belangrijkste overzichten uit andere modules opgenomen. Zo komt u van de ene in de andere module. Elke module heeft dus zijn eigen menu-opties, maar steeds in dezelfde structuur.

Bekijken
Informatie bekijken, opzoeken, raadplegen, filteren en selecteren. Bij bekijken worden in de Help de overzichten getoond, met alle informatie die daarbij hoort.

• Navigatie, naar onderliggende gegevens, bijvoorbeeld naar de regels.
  • Filteren
  • Zoeken
  • Selecteren
  • Eigen overzichten (Schermlayouts)
  • Aanvullende overzichten

Bewerken
Onder Bewerken vindt u standaard functies voor de overzichten uit het onderdeel.

• Toevoegen
  • Wijzigen
  • Verwijderen
  • Kopieren
  • Knippen
  • Plakken
  • Alles selecteren

Functies
Hier zijn met name de specifieke functies opgenomen van de overzichten uit het onderdeel.

• Manipuleren
  • Archiveren
  • Actualiseren
  • en nog veel meer...
Afdrukken
Hier zijn alle rapportage functies opgenomen.
Elk overzicht kan voorzien worden van de standaard rapporten:
  • Detail informatie
  • Lijsten
  • Aangepaste rapportages

Import/Export

• Importeren via de Excel-webcomponent
  • Bijwerken via de Excel-webcomponent
  • Exporteren naar Excel
  • Text-bestanden importeren
  • Text-bestanden exporteren.

Rechter Infopanel
Bij heel veel overzichten wordt veel relevante informatie in het rechter infopanel getoond.
Elk info-onderdeel in het infopanel kan open of dicht geklapt worden. In het titelbalkje van het info-onderdeel zit een knopje voor het open en dicht klappen van het info-onderdeel. Het systeem onthoudt voor u of u bij een overzicht het infopanel aan of uit wil hebben staan.