Nieuwe versies

Wat kunt u verwachten?

Ontwikkeling
Nieuwe versies van het systeem worden voor u ontwikkeld. U kunt de ontwikkeling volgen door te kijken op onze prerelease: http://ttt.online.compano.nl, hier kunt u inloggen met uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord. U komt binnen in uw eigen dataomgeving, maar met de functionaliteit van de nieuwe release. Elke dag maken wij een nieuwe versie aan. Deze versies worden getest en aangepast, totdat de versie stabiel is.

De verschillende versies
Onze software is altijd in beweging en staat qua ontwikkeling dan ook nooit stil. Om er voor te zorgen dat u als klant zo min mogenlijk hinder ondervindt van deze ontwikkelingen, zorgen wij dat wij altijd in een nieuwere versie verdere ontwikkelingen doorvoeren dan de versie waar u mee werkt. De verschillende versies krijgen allemaal een eigen naam mee van A naar Z. Momenteel worden ze allemaal vernoemt naar dieren.

Onderstaand een lijstje met de reeds bekende versies.

Aalscholver

Bever

Cobra

Dromedaris

Eekhoorn

Fazant

Gazelle

Hamster

Inktvis

Jaguar

Kameleon

Leeuw

Mus

Om te achterhalen in welke versie u momenteel werkzaam bent, gaat u naar de tab Menu en klikt u vervolgens op het pijltje naast de Help knop. Onderaan de lijst staat hier dan de knop Info. Als u deze aanklikt komt u in een overzicht die aangeeft in welke versie van de software u zich momenteel bevindt.

Release
Als de versie stabiel is, krijgt u op het inlogscherm een bericht en een verwijzing naar de releasenotes.
In de releasenotes vertellen we u over de meest belangrijke wijzigingen in het systeem.
Omdat we bezig zijn met de ontwikkeling van een compleet nieuw interface, zijn er momenteel twee release versies beschikbaar. U kunt zelf kiezen in welke versie u wilt werken. U kunt ook beide versies combineren.

Patches
Als u een probleem heeft in de software, die we moeten classificeren als een 'werk-verstorende-bug', met andere woorden u kunt uw werkproces niet verder uitvoeren, is het mogelijk dat wij in een bestaande versie een aanpassing maken in de software. Dit noemen we een patch. Nadat een patch getest is, kan deze gereleased worden. De gebruiker, die het probleem gemeld heeft, wordt door ons geïnformeerd over de release van de patch.

Uw wensen
Het liefst willen wij uw wensen realiseren in de nieuwe versie, maar wij beseffen dat u hierdoor wellicht te lang moet wachten op de realisatie van uw eisen en wensen. Aan de andere kant is het zo dat wij zo veel mogelijk tijd beschikbaar willen houden voor de realisatie van de nieuwe versie. Daarom moeten we bij elke melding een overweging maken of de wens in de huidige of in de nieuwe versie moet worden gerealiseerd. Daarbij moeten we ook bedenken dat alles wat we in de huidige versie nog realiseren, we nu twee keer moeten ontwikkelen.
Als een module al beschikbaar is in de nieuwe versie, dan worden uw wensen niet meer in de huidige versie gerealiseerd, maar alleen in de nieuwe versie.

Status ( juni 2011)
Module                                    Onderdeel                                  Huidige versie           Nieuwe versie
Module Algemeen Stamtabellen Bevroren Gerealiseerd
  Gebruikersbeheer Bevroren Gerealiseerd
 Rechtensysteem Bevroren     Gerealiseerd
  Licentierechten Bevroren     Gerealiseerd
 Overzicht Inrichting  Gerealiseerd
Module ArtSelect 100% Verwijderd Gerealiseerd
  Zoeken op kenmerken n.v.t. Gerealiseerd
  Meertaligheid n.v.t. Gerealiseerd
  Cluster informatie op productniveau n.v.t. Gerealiseerd
  Alternatieven koppelen op productcode n.v.t. Gerealiseerd
  Betere Performance n.v.t. Gerealiseerd
Module RelatiebeheerZP versie Gerealiseerd Bevroren Gerealiseerd
Module Communicatie I Externe communicatie  Gerealiseerd
Module Communicatie II Interne communicatie  In ontwikkeling
  Koppeling Google Agenda  Gerealiseerd
 Module Offerte ZP versie Gerealiseerd
 100% Bevroren Gerealiseerd
  Offertebewaking     Bevroren Gerealiseerd
  Verzenden Bevroren Gerealiseerd
  Opdracht maken Bevroren Gerealiseerd
  Totaliseren materiaal en uren Bevroren Gerealiseerd
  Afdruklayouts Bevroren Gerealiseerd
Module Inkoop  ZP versie Gerealiseerd Bevroren Gerealiseerd
  Materiaalbehoeftebon  Bevroren Gerealiseerd
  Bestellingen Bevroren Gerealiseerd
  Inkooporders Bevroren Gerealiseerd
  Totaliseren materiaal en uren  Gerealiseerd
 Getotaliseerd bestellen Gerealiseerd
AfdruklayoutsOpen Gerealiseerd
Module Inkoopcontracten 100%  Gerealiseerd
Module Inkoopanalyse 100%  Gerealiseerd
Module Magazijn 90%  In ontwikkeling
Module Calculatie 100% Bevroren Gerealiseerd
  Afdruklayouts Bevroren Gerealiseerd

Module Artikelbeheer 100% Bevroren Gerealiseerd
Module Financieel 100% Bevroren Gerealiseerd
  OHW Gerealiseerd
  ICP aangifte Gerealiseerd
Overige modules          Open
Module Service Meldingen  In ontwikkeling
  Contracten 90%  Gerealiseerd
  Onderhouds/storingbonnen  In ontwikkeling
Module Urenregistratie 100%  Gerealiseerd
Module Factuur ZP versie Gerealiseerd  Gerealiseerd
Module Inkoopfacturen   Gerealiseerd
Module Projecten 90%  Gerealiseerd
  Rapportage  In ontwikkeling
Module Handel   Gerealiseerd
Module Order   Gerealiseerd
Module Werkbon   Gerealiseerd