Systeemeisen

Voor een juiste werking van Compano Online Software zijn de volgende systeemeisen van kracht:

• Microsoft Internet explorer 8.0 of hoger. Andere reguliere browsers als Google Chrome en Mozilla Firefox worden ook ondersteund echter hier werken de functies Excel Import, Export en Bijwerken niet
  • Adobe Acrobat reader, vanaf versie 8.0
  • Beeldschermresolutie minimaal 1024x768, hogere resoluties dragen bij aan een positieve gebruikerservaring
  • Office Web Components (owc11), deze kunt u downloaden via: Office Web Components
  • Microsoft Excel, niet noodzakelijk maar wel gewenst.

Pop-up instellingen
Sommige onderdelen van de software kunnen geblokkeerd worden door de browser omdat deze schermen als pop-up worden geregistreerd. Mocht u hier last van hebben doorloop dan de onderstaande instellingen:

Ga naar het tandwiel icoontje in Microsoft Internet Explorer, deze is rechtsboven te vinden onder het rode kruisje waarmee de browser gesloten wordt. Er opent een scherm, ga naar Internet options en dan naar het tabblad “Privacy” en klik in het veld Pop-up blocker op de knop “Instellingen”. Voeg in het zojuist geopende scherm de volgende websites toe:

www.compano.nl
www.compas.compano.nl
www.artikelbeheer.nl
www.instalpartner.nl

Virusscanners
Compano adviseert om NOD32 te gebruiken, deze virusscanner heeft geen nadelige gevolgen op de software. Er zijn ook virusscanners welke continu uw computer bewaken, deze kunnen wel een nadelige invloed hebben op de werking van de software.

Trend Micro
Verstoring van de software door Trend Micro: We hebben onderzoek gedaanen er is ook contact geweest met Trend Micro. Trend Micro Nederland begrijpt ons probleem en gaat het probleem opnemen met hun internationale support afdeling. Trend Micro heeft geen tijdelijke oplossing om het probleem te omzeilen. Hun virusscanner blijft onze programma’s verstoren. Totdat Trend Micro een oplossing heeft, kunnen wij de virusscanners van Trend Micro niet ondersteunen.

Werkt u met Webservice en ondervindt u problemen, dan adviseren wij u de URL van ArtSelect op te nemen in de Exclude list van Trend Micro (of andere virusscanner). De URL die opgenomen dient te worden is: www.artselect.artikelbeheer.nl/pages/basket.aspx.

Snelheidsproblemen
Ondervindt u snelheidsproblemen met de software dan is er in de Google Chrome browser een snelheidstest aanwezig. Hoe deze test doorlopen wordt is omschreven in dit pdf document: Performance Test.pdf