De Teksteditor

Tekstfuncties
editor1
  1        2           3      4     5       6        7         8      9      10   11

1.Spellingscontrole
 2.Symbool invoegenEurotekens en letters met streepjes of puntjes invoegen.
 3.Knippen
 4.Kopieren
 5.Plakken
 6.Ongedaan maken
 7.Opnieuw
 8.Plakken uit Word
 9.Plakken uit Word zonder letteropmaak Met deze functie haalt u de informatie 'schoner' over naar het document.
 10.Platte tekst plakken Tekst zonder opmaak.
 11.Plakken als HTML

Geselecteerde tekstfuncties

1     2     3      4       5      6      7      8     9       10    11   12    13   14    15   16

1.Vet
 2.Cursief
 3.Onderstrepen
 4.Doorstrepen
 5.Tekst links uitlijnen
 6.Tekst centreren
 7.Tekst rechts uitlijnen
 8.Uitvullen
 9.Uitlijnen verwijderen
 10.Voeg een pagina-einde in (CTRL+ENTER)Er wordt een dubbele streep ingevoerd, die op de afdruk zal leiden tot het begin van een nieuwe pagina.
 11.Omzetten naar kleine letters
 12.Omzetten naar hoofdletters
 13.Inspringen vergroten
 14.Inspringen verkleinen
 15.Genummerde lijst
 16.Opsommingtekens

Speciale functies

1       2      3       4

1.Afbeelding manager Voeg een afbeelding toe aan het document.
 2.Document managerVoeg middels een code een link naar een document toe.
 3.Sjabloon manager Voeg een standaard tekst toe aan dit document.
 4.Voeg codefragment inVoeg een veld toe uit het systeem. Er zijn verschillende soorten velden beschikbaar:
Klantgegevens, gebruikersgegevens, documentgegevens, datumvelden, etc.
Het is afhankelijk van het type document welke velden beschikbaar zijn.

Werken met tabellen (layout)

1         2      3     4      5      6     7       8      9      10   11     12   13

1.Tabel invoerenMet behulp van een tabel kunt u tekst en afbeeldingen op een pagina goed indelen, bijvoorbeeld in een twee kolommen presentatie.
We maken dus een layout met een tabel. De grootte van de vlakken (cellen) wordt automatisch aangepast aan de inhoud van de cel.
Bij het afdrukken of tonen zijn tabellen niet zichtbaar.
 2.Rij invoeren bovenEen tabel bestaat uit rijen, onder elkaar.
 3.Rij invoeren onder
 4.Rij verwijderen
 5.Kolom invoegen linksElke rij bestaat uit 1 of meer kolommen, de kruizing tussen een kolom en een rij wordt een cel genoemd.
 6.Kolom invoegen rechts
 7.Kolom verwijderen
 8.Horizontaal samenvoegenTwee of meer cellen horizontaal samenvoegen. Hier door kun je met een vlakverdeling spelen.
 9.Verticaal samenvoegenTwee of meer cellen verticaal samenvoegen.
 10.Cellen splitsenVan één cel twee cellen maken.
 11.Cellen verwijderen
 12.CeleigenschappenDe eigenschappen van een cel aanpassen: achtergrondkleur, randen, etc.
 13.Tabel eigenschappen

De eigenschappen van een tabel aanpassen: achtergrondkleur, randen, etc.
De tabel kan dus zichtbaar gemaakt worden door de randen een lijn en een kleur te geven.

Weergaves (onderaan het scherm)

OntwerpU ziet direct wat u maakt.
HTMLTeksten worden eigenlijk gemaakt in HTML. Hier kunt u zien hoe uw tekst omgezet is naar HTML. Een beetje kennis van HTML is soms wel handig, maar niet noodzakelijk. Heeft u problemen met deze teksteditor, bel dan onze servicemedewerkers en vraag om hulp.
Op internet kunt u gratis cursussen volgen over HTML. Een goede site om mee te starten is : http://www.mijnhomepage.nl/htmlcursus/lessenoverzicht.php
VoorbeeldHier kun u zien hoe de tekst zal tonen op een webpagina.