Mijn instellingen

Elke gebruiker kan:
  • elk overzicht naar eigen wensen aanpassen. Er kunnen kolommen bijgezet worden of weggehaald worden.
  • nieuwe overzichten maken.
  • eigen filterinstellingen opslaan.
  • eigen Excel export definiëren op alle overzichten.
  • eigen Excel import definiëren op alle overzichten.
  • aangeven per overzicht of het infopanel aan of uit moet staan. Het systeem onthoudt de instellingen per overzicht.

Via Gebruikersinstellingen kan een gebruiker zijn omgeving nog specifieker instellen. Momenteel zijn hier de volgende instellingen beschikbaar:

ServiceadministratieServiceHier kunt u kiezen welke meldingen u standaard in het overzicht meldingen wilt zien, zonder dat u een filter hoeft te zetten.
  Welke meldingen moeten standaard zichtbaar zijn in het overzicht meldingen. Op basis van de status van een melding kunnen meldingen geselecteerd worden.
ArtikelbeheerArtikelbestand inhoudHier kunt u het gewenste Artikelformaat kiezen als u artkelbestanden wilt downloaden. Het downloaden gebeurt vanuit de overzichten Reguliere Export en Speciale Export en wordt gebruikt door gebruikers van andere ERP systemen, die geen koppeling met ArtSelect op Artikelbeheer.nl hebben.
In de download kunt u kiezen of u standaard een Export zonder productinformatie of met productinformatie wilt hebben.
SysteembeheerMailUitgaande mail BCC naar gebruiker. De uitgaande mail altijd BCC ook naar het emailadres van de actieve gebruiker sturen.
Zo kunt u altijd zien welke mail door het systeem verzonden wordt. Bijvoorbeeld de verzonden offerte, factuur of inkooporder.
De ontvanger van uw email ziet niet dat de mail ook gestuurd wordt naar de gebruiker.
 ZoekenKiezen tussen twee zoekmethodes:
a. Tekstfragmenten die beginnen met xxx,
b. Exact zoeken, dus alleen woorden die ik volledig intik of kies uit de zoeklijst. De zoeklijst wordt zichtbaar nadat een paar letters in de zoekbox ingetikt zijn.
 Regel aantal voor virtueel scrollenAls het aantal regels in een overzicht onder deze waarde zit, worden alle regels in één keer getoond en kan door de regels zonder vertraging gescrolld worden.

Als het aantal regels in een overzicht boven deze waarde zit, wordt virtual scrolling toegepast. Dat wil zeggen dat alleen de regels die zichtbaar zijn van de server worden opgehaald en als de gebruiker scrollt, opnieuw de zichtbare regels van de server worden opgehaald.

Als initieel virtual scrolling wordt toegepast en door bijvoorbeeld een zoek actie het aantal regels in een overzicht onder het ingestelde aantal komt, dan zal virtual scrolling nog steeds actief zijn totdat het hele scherm opnieuw wordt geladen, bv na F5 of na terug keer van een detailregel overzicht.
Inkoop/LogistiekStandaard leverancierscodeBij het inlezen m.b.v. de barcode scanner worden alle artikelnummers zonder leverancierscode ingelezen op basis van de standaard leverancierscode, bijvoorbeeld TU.

Het systeem onthoudt nu per overzicht, per computer en per gebruiker welke scherminstellingen actief moeten zijn.
De gebruiker kan het systeem nu optimaal inrichten voor gebruik op een laptop en voor gebruik op een monitor.