Bedrijfsinstellingen

1. Bedrijfsinstellingen voor Projectadministratie
  2. Bedrijfsinstellingen voor Offerte
  3. Bedrijfsinstellingen voor Inkoop
  4. Bedrijfsinstellingen voor Financiële administratie
  5. Bedrijfsinstellingen voor Artikelbeheer
  6. Bedrijfsinstellingen Nummering

1.Bedrijfsinstellingen voor Projectadministratie

Voor de hele projectadministratie kunnen de calculatieregeltypes ingevuld worden met standaard waarden.
Onder de projectadministratie vallen: offerte, calculatie, order, werkbon, recepten, contracten en factuur.

• Voor materiaal en voor contracten
      • Kies de standaard kostensoort en standaard bewakingscode.
  • Voor arbeid
      • Kies de standaard werksoort, hierdoor wordt ook direct de standaard bewakingscode ingevuld.
  • Voor reiskosten
      • Kies de standaard reiskostensoort, hierdoor wordt ook direct de standaard kostengroep en de standaard bewakingscode ingevuld.
  • Voor uren
      • Kies hier het maximaal aantal te boeken uren per dag.
      • Geef het standaard aantal uren vakantierecht/ATV per jaar.
  • Voor orders en werkbonnen
      • Kies hier indien nodig de standaard bezoektijd in uren.
      • Kies de uursoort.
      • Kies het standaard type voor de order/werkbon (Aangenomen, Regie, Intern en Plafond).
      • Geef aan of op Project, Order, Werkbon, Calculatie en Offerte het afleveradres van de klant overgenomen moet worden.
      • Geef aan of de omschrijving van de order overgenomen dient te worden op de werkbon.
      • Geef aan of de orderstatus afhankelijk moet zijn van de werkbonstatus.
      • Geef aan wat de standaardomschrijving van een arbeidsregel moet worden.
      • Kies de projectadministratie voor fabricatie (alleen bij Module Productiebonnen).
      • Kies het productiesjabloon (alleen bij Module Productiebonnen).
      • Geef aan wat het verwerkingsmoment wordt.
   Door het invullen van deze gegevens gaat het invoeren van calcultieregels een stuk sneller.
  Indien u gebruik maakt van de Module Productiebonnen is het invullen van een Projectadministratie verplicht. Op het moment van produceren/bestellen hoort deze hetzelfde te zijn als de huidige Projectadministratie.

2.Bedrijfsinstellingen voor Offerte

Kies hier de meest gebruikte instellingen voor het verkoopproces.
Deze standaard instellingen zijn bepalend voor de werkwijze in uw bedrijf.

Onderdeel     Uitleg
Opzet Bruto-Korting: De verkoopprijs wordt berekend vanuit de bruto prijs. Klanten krijgen een korting.
Inkoop+Toeslag: De verkoopprijs wordt berekend vanuit de inkoopprijs. Op deze prijs wordt een toeslag gezet om te komen tot de verkoopprijs.
Hanteren verkoopcondities Ja, de verkoopcondities zijn leidend voor het bepalen van de verkoopprijs per klant of per klantgroep.
Nee, op elke offerte - calculatie wordt de verkoopprijs apart bepaald.
Geldigheidstermijn van een offerte Offertebewaking: offertes die langer openstaan dan het hier ingevulde aantal dagen, worden rood weergegeven.
Waarschuwingstermijn van een offerte

Het aantal dagen voordat de geldigheidstermijn van een offerte afloopt.
De offerte wordt in offertebewaking orange weergegeven.

3.Bedrijfsinstellingen voor Inkoop

AfleveradresHier kan een standaard afleveradres opgegeven worden, waar bestellingen meestal afgeleverd moeten worden. Standaard wordt het afleveradres gevuld met het eigen adres. Op Project, Order, Werkbon, Calculatie en Offerte kan hiervan afgeweken worden door de instelling "Afleveradres overnemen van klant" op "Nee" te zetten. Dit is een instelling onder Projectadministratie.
AflevertermijnBij het verzenden van een inkooporder wordt standaard aangegeven dat de verwachte ontvangsttijd over x dagen zal zijn.
Materiaalbehoeftelijst overslaanIndien gebruik gemaakt wordt van Materiaalbehoeftelijsten en inkooporders, kan standaard aangegeven worden dat de materiaalbehoeftelijst overgeslagen wordt in het bestelproces, vanuit een offerte of order.
Automatisch verzendenJa, Als een bestelling wordt verzonden, worden er inkooporders aangemaakt. Deze inkooporders kunnen automatisch verzonden worden.
Nee, de inkooporders worden wel aangemaakt, maar nog niet direct verzonden.

4.Bedrijfsinstellingen voor Financiële administratie

Betalingstermijnen Hier kan de betalingstermijn voor de verschillende instanties en situaties opgegeven worden.
BTW De standaard instelling voor BTW hoog en laag.
Kredietbeperking De instellingen voor kredietbeperking.
Overige Marge, kredietlimiet ed.
Onderhanden werk Instellingen voor het gebruik van onderhanden werk.
Opgaaf Intracommunautaire prestaties

5.Bedrijfsinstellingen voor Artikelbeheer

Archidat
Vul hier uw inlognaam en wachtwoord in voor de koppeling met Archidat.
Op Archidat kunt u bouwdelen selecteren en overnemen naar de offerte of calculatie.
In offerte en calculatie worden archidat bouwdelen opgenomen als NB-artikelen (Niet in een Bestand opgenomen), omdat Archidat geen leverancier- en artikelnummers bij de bouwdelen levert. Hierdoor zijn deze artikelen niet identificeerbaar.

Artikelbestand downloaden
Compano Online Software is gekoppeld met Artikelbeheer.nl. Voor Compano Online Software hoeft u geen artikelbestanden te downloaden. Alle artikelinformatie is direct toegankelijk. Gebruikt u echter een ander ERP-systeem dan kunt u wel gebruik maken van de download functie, om bestanden regelmatig automatisch te downloaden.

Automatisch downloadenJa, geef ook aan op welke dag u wilt downloaden.
Download dagAls automatisch downloaden op Ja staat, wordt het artikelbestand op de dag van uw keuze voor u aangemaakt. 's Morgens ontvangt u een mailtje in uw mailbox.
Wij adviseren NIET OP MAANDAG op te halen, want dan worden de wijzigingen van de leveranciers verwerkt.

Er is een programmaatje beschikbaar voor het automatisch downloaden van Artikelbestanden AB-Download. Het artikelbestand wordt 's nachts aangemaakt, zodat u 's morgens uw bestanden via uw mailbox direct kunt ophalen.

Artikelbestand inhoud
Export te verwijderen recordsJa, verwijderde artikelen in een artikelbestand ook downloaden, zodat ik dit kenmerk ook in mijn eigen artikelbestand kan opnemen.
Nee, verwijderde artikelen niet downloaden.
Artikeloverzicht
Tonen verwijderde artikelenJa, Verwijderde artikelen wel zichtbaar houden in ArtSelect (Zoek Artikel), Deze zijn herkenbaar aan een prullebakje.
Nee, Verwijderde artikelen niet tonen.

6.Bedrijfsinstellingen Nummering

Leg hier uw nummerpatronen vast voor verschillende documenten.
Een nummerpatroon kan de volgende elementen bevatten:

OnderdeelUitlegVoorbeeld
Prefix een of meer vaste lettersOFF
Het huidige (boek)jaarYY, yy, YYYY of yyyy13 of 2013
De huidige maandmm of MM01 tot 12
De huidige dagdd of DD01 tot 31
Volgnummeraantal voorloopnullen bepaalt het maximale bereik (000 = van 0 tot/met 999), het ingevulde getal is tevens de beginwaarde voor de reeks.0300
InitialenII of ii , de initialen van de auteur (instelbaar bij overzicht Medewerkers)RS

Voorbeeld code: OFFYYMMDD0300ii
Resultaat: OFF1303070300RS
 In het overzicht projectadministraties kan per projectadministratie een eigen nummering gedefinieerd worden.