Algemeen

Overzichten

Overzicht Groepen

gebruiker Gebruikers zijn lid van één of meer groepen.
Er zijn:

• Systeemgroepen, vast gelegd in de programmatuur (noodzakelijk)
  • Sitegroepen, gedefinieerd door de centrale beheer organisatie.
  • Klantomgevingsgroepen, gedefinieerd door de eigen organisatie.

De Groep Iedereen

De gebruikersgroep Iedereen is een systeemgroep, In deze groep worden automatisch alle bezoekers van de site geplaatst. Gebruikers uit de gebruikersgroep Iedereen kunnen nooit toegang krijgen tot een overzicht in het systeem als ze niet ingelogd zijn. Wel kunnen ze dan toegang krijgen tot gepubliceerde documenten of webpagina's.
Deze groep hoeft dus niet in het systeem in te loggen.

De Groep Gebruikers

Iedere gebruiker wordt na inloggen automatisch lid van de gebruikersgroep Gebruiker.
Deze groep heeft toegang tot de volgende overzichten:

• Mijn Wachtwoord wijzigen
  • Mijn Instellingen
  • Mijn Gegevens

De Groep Systeembeheer
Voor Compano Online Software is in de centrale organisatie een sitegroep systeembeheerders gedefinieerd:
Een gebruiker, die lid is van de groep systeembeheer heeft toegang tot alle overzichten.
De eigenaar van het systeem wordt door Compano geplaatst in de gebruikersgroep systeembeheer.

De Groep Demo All
Voor Compano Online Software is in de centrale organisatie een sitegroep Demo All gedefinieerd:
Een gebruiker, die lid is van de groep Demo All heeft ook toegang tot alle nieuwe overzichten in de test-omgeving.

Eigen Groepen
Afhankelijk van de inrichting van de organisatie kunnen gebruikersgroepen aangemaakt worden.
In deze gebruikersgroepen worden de toegangsrechten tot overzichten vastgelegd.

Zo kan er bijvoorbeeld een groep Financieel gemaakt worden.
Alle gebruikers, die lid zijn van deze groep krijgen dan toegang tot de financiële overzichten.
En de groep Calculatie krijgt toegang tot alle overzichten, die nodig zijn voor het calculatieproces.
Een gebruiker kan lid zijn van één of meer groepen, maar voor het beheer en de inzichtelijkheid is het beter de gebruikersgroepen zo te definiëren dat een gebruiker lid is van maar één groep.
In de gebruikersgroep worden dan alle overzichten opgenomen, die deze gebruikers nodig hebben voor hun functie.
Voor verschillende functies worden dan ook verschillende gebruikersgroepen aangemaakt.

Overzicht Gebruikersrechten

gebruiker In het overzicht Gebruikersrechten onder het overzicht groep worden toegangsrechten geregeld tot overzichten en functies.
De Gebruikersrechten zijn altijd positief geformuleerd, dus als u alle rechten van een overzicht selecteert, beschikken de gebruikers in deze groep over alle functionaliteit van dit overzicht.

Een gebruiker alle rechten geven

Ga naar het overzicht groepen
    maak een nieuwe groep aan: Toevoegen (tabblad Bewerken)
    Selecteer de gebruikers, die in deze groep moeten worden opgenomen: +Gebruiker(s) toevoegen (tabblad Functies)
Ga dan naar het overzicht Gebruikersrechten
    Kies Alles Selecteren ( tabblad Bewerken)
    Kies Manipuleren (tabblad Functies)
    Kies Actie Toekennen en waarde is Ja

Toegang tot een overzicht
Er zijn verschillende variaties in de rechten op een overzicht.

1. Een gebruiker krijgt toegang tot het overzicht en mag alleen zijn eigen documenten zien (lezen).
  2. Een gebruiker mag ook zijn eigen documenten bewerken (wijzigen en verwijderen).
  3. Een gebruiker mag ook de documenten van andere lezen.
  4. Een gebruiker mag alle documenten bewerken (lezen en wijzigen).

Toegang tot een functie
Op elk overzicht zijn voor een aantal functies rechten opgenomen:

• Excel Export
  • Excel Bijwerken
  • Excel Importeren
  • Manipuleren
  • Inrichting stambestanden
  • Filters beheren
  • Schermlayouts beheren

Toegang tot veldgroepen
Binnen het rechten systeem zijn aparte rechten op de volgende veldgroepen:

• Inkoopprijs
  • Bonus1
  • Bonusprijs
  • Tarieven
  • Intern tarief

Onder zo'n groep vallen niet alleen het recht op het veld zelf (in al zijn vormen), maar ook bijvoorbeeld inkoopkorting i.g.v. Inkoopprijs.
Zodra iemand een recht op een bepaalde veldgroep NIET heeft, zullen alle kolommen die met de veldgroep te maken hebben niet worden getoond. In de schermlay-outs verdwijnen deze ook uit beeld.

Met het snelfilter aan de rechterkant van het scherm, kunnen heel snel selecties gemaakt worden. Dit snelfilter werkt in combinatie met het gewone filter en met de zoekbox.