Overzicht Inrichting

configuratie Overzicht Inrichting
Er is een apart overzicht Inrichting voor alle stambestanden. In dit overzicht krijgt u inzicht in de volledige inrichting van alle modules, die in uw licentie actief zijn. U kunt dit overzicht vinden onder Menu > Systeem > Inrichting. Dit overzicht is de basis inrichting van uw systeem.

Vanuit het overzicht Inrichting kunt u alle stambestanden makkelijk vinden. Tevens is een directe koppeling naar de help voor dit stambestand opgenomen. Als u klaar bent met het vullen van een stambestand, kan deze op klaar gezet worden. Het is afhankelijk van uw abonnement welke stambestanden opgenomen zijn in dit overzicht.

Onderstaand alle mogenlijke stambestanden:
* Het is afhankelijk van uw licentie welke stambestanden er voor u getoond worden.
   Het is heel goed mogenlijk dat u slechts enkele van deze stambestanden ziet.

Inrichting Wordt gebruikt door
Afleveradressen Relatie
Artikelbewaking
Artikelgroepen Artikelgroep
Auto's KMdeclaratie, Magazijn
Bankrekeningen Administratie, Dagboek
Besteksystemen Bestekdeel, Calculatie, Normsysteem
Bewakingscodes Contractregel, Contract, Artikelbewaking, Receptregel, Materieelsoort, Calculatieregel, Bestekdeel, Calculatie, Factuurregel, Factuur, Werksoort, Offerteregel, Onderdeel, Offerte, Order, Materiaalbehoeftelijstregel, Projectadministratie, Project, Inkoopfactuurregel, Inkooporderregel, Handelsorderregel, Reiskosten, Werkbonregel, Werkbon
Boekjaren Boekstuk, Boekjaar per administratie, Activum
Complexen Installatieadres
Conditie indelingen Indeling, Gekoppelde conditie groep
Conditiegroepen Gekoppelde conditie groep
Conversietabellen Conversiewaarde
Disciplines Geregistreerd product, Medewerker, Werknemersvaardigheid, Werkbon
Eenheden Contractregel, Artikel, Materieelsoort, Calculatieregel, Voorraadbehoeftelijstregel, Factuurregel, Verw.bijdrage, Werksoort, Norm, Materiaalbehoeftelijstregel, Inkooporderregel, Handelsorderregel, Werkbonregel, Formule, Contract, Recept, Bestekdeel, Onderdeel, Order, Werkbon, Prijsinformatie, Product, Inkoopfactuurregel, Magazijnlijstregel, Receptregel, Reiskosten, Eenheid, Vrij veld, Offerteregel
Formules Formule regel
Functie groepen Functie
Functies Medewerker
Hosts Host
Keuze artikelen Artikel
Kostendragers Naar kostendragers verdeling, Grootboekrekening, Boeking, Bewakingscode, Boekingsvoorstel
Kostenplaatsen Boeking, Naar kostendragers verdeling, Auto, Kostenplaats per administratie, Kostenplaats per grootboekrekening, Medewerker, Naar kostenplaatsen verdeling, Factuurregel, Factuur, Boekingsvoorstel, Projectadministratie, Inkoopfactuurregel
Kostensoorten Contractregel, Artikelbewaking, Receptregel, Materieelsoort, Calculatieregel, Bestekdeel, Calculatie, Voorraadbehoeftelijstregel, Factuurregel, Werksoort, Grootboekrekening, Offerteregel, Onderdeel, Offerte, Order, Materiaalbehoeftelijstregel, Projectadministratie, Project, Inkoopfactuurregel, Inkooporderregel, Inkooporder, Magazijnlijstregel, Handelsorderregel, Reiskosten, Werkbonregel, Werkbon
Landen Adres, ICP-prestaties, Installatieadres
Locaties Ruimte
Mail-sjablonen
Materieel Materieelregistratie
Materieelgroepen Materieel
  Materieelsoorten Materieel, Tarief
Normsystemen Samengestelde norm, Recept, Calculatie, Bestekdeel, Norm, Offerte, Productnorm, Werksituatie
Notitiecategorieën Notitie
Onderhoudsschema's Contractregel, Te servicen product, Onderhoudsbonsjabloon
Opleidingen
Overzetregels
Prioriteiten Melding, Werkbon
Probleemcategorieën Melding, Servicegroep, Groep per categorie
Productcategorieën Productcategorie, Product
Productgroepen Productgroep
Projectadministraties Contract, Calculatie, Offerte, Order, Project, Handelsorder, Gebruiker, Werkbon
Rapport sjablonen
Reiskosten Contract, Bestekdeel, Calculatie, Order, Projectadministratie, Project, Werkbon, Onderdeel, Offerte
Releases Melding, Reactie
Rubrieken Subrubriek, Balans/Resultaat regels
Ruimtes Countourpunt
Servicegroepen Melding, Geregistreerd product, Probleemcategorie, Onderhoudsschema, Servicegroep, Groep per categorie
Standaard teksten
Statussen Melding, Reactie
Subrubrieken Grootboekrekening, Balans/Resultaat regels
Synoniemen
Talen Document, Calculatie, Veldvertaling, Factuur, Offerte, Handelsorder, Bezoeker
Tarieven
Uursoorten Contractregel, Tarief, Factuur, Urenregistratie, Weekstaatregel
Valuta Calculatie, Koers, Assortiment, Offerte
Verpakkingsvormen Artikel
Werksoorten Contract, Bestekdeel, Calculatie, Factuur, Norm, Onderdeel, Offerte, Order, Projectadministratie, Project, Werkbon

Overzicht Gebruikers

gebruiker Elke persoon die toegang krijgt tot het systeem, is een gebruiker.
Een gebruiker kan toegang krijgen tot overzichten en functies in het systeem.

Een gebruiker in het systeem is lid van één of meerdere groepen.
In de groep worden de gebruikersrechten geregeld.
Wat mag hij/zij wel en wat mag hij/zij niet.

Licentie
Afhankelijk van de licentie kunnen gebruikers toegang krijgen tot de modules of tot de gast-modules of tot site-modules in klantomgevingen.
Gebruikers krijgen toegang tot de modules en opties op basis van named-user rechten.
Gebruikers krijgen toegang tot gast-modules op basis van concurrent-user rechten.
Lezers krijgen alleen leesrechten tot het systeem.
Gebruikers kunnen binnen het systeem lid zijn van een groep en voor een groep zijn de gebruikersrechten ingesteld in de Module Gebruikersrechten. Hierin kan precies vastgelegd worden wat de gebruikers in een groep wel of niet mogen doen en zien.

Beveiliging
  • Emailadres en wachtwoord
  • Regel om het wachtwoord na x maanden te vernieuwen
  • Beveiliging op basis van IP-adres

Gebruikers krijgen toegang tot het systeem met behulp van een inlognaam en een wachtwoord.
De inlognaam (emailadres) wordt bij het aanmaken van een gebruiker automatisch uit het relatiebeheer opgehaald.
Het wachtwoord wordt automatisch door het systeem gegenereerd en kan door de gebruiker worden aangepast.
Bij het aanmaken van een gebruiker kan aangegeven worden vanaf welke computer deze gebruiker mag inloggen. Er kunnen 1 of meer IP adressen worden opgegeven.

Als het emailadres van een relatie, die ook gebruiker is, gewijzigd wordt, wordt de inlognaam dus ook gewijzigd.

Archief
Inactieve gebruikers willen we niet altijd verwijderen, omdat we de historie die gekoppeld is aan de gebruiker willen bewaren onder diens naam. Deze gebruikers hebben dan de status niet actief en kunnen gearchiveerd worden. Mocht het zo zijn dat ze op een later tijdstip toch weer actief worden, moeten ze eerst uit het archief gehaald worden, alvorens ze weer actief kunnen zijn.

Mijn Gegevens

mijn abonnement
 In het overzicht Mijn Gegevens worden de gegevens van de actieve gebruiker getoont. Wijzigingen in dit overzicht worden ook doorgegeven aan de centrale organisatie.

Bij het wijzigen van een wachtwoord is het niet mogelijk om nogmaals het oude wachtwoord te gebruiken. Hiervoor zal een nieuw wachtwoord moeten worden gekozen.

Mijn AB-Abonnement

mijn abonnement Mijn abonnement op Artikelbeheer.nl

In het overzicht staan alle inkoopassortimenten, die nu in uw abonnement op Artikelbeheer.nl zijn opgenomen.
In dit overzicht kunt u zelf uw abonnement uitbreiden met nieuwe inkoopassortimenten of inkoopassortimenten verwijderen uit uw abonnement.

Een nieuw inkoopassortiment (leverancier) toevoegen

1. Ga naar het menu Bewerken.
  2. Kies + Assortiment.
  3. Zoek het gewenste assortiment.
    • Niet gevonden: Neem contact op met uw leveranciers als dit assortiment nog niet beschikbaar. Vraag de leverancier of hij zijn assortiment wil aanbieden op Artikelbeheer.nl.
    • Niet gevonden: Laat ons weten welke leverancier u zoekt. (info@artikelbeheer.nl)
  4. Gevonden: Selecteer het gewenste assortiment.
    • Selecteren kan door op een regel te dubbel-klikken of de knop Selecteer te gebruiken.
    • Het assortiment wordt zichtbaar onder in het 'winkelmandje' (onderste deel van het scherm)
  5. Overnemen naar Mijn Abonnement
    • Klik op de knop: Overnemen. Leveranciers met bijvoorbeeld een * achter de leveranciersnaam moeten toestemming geven, voordat het assortiment aan het profiel toegevoegd kan worden. Het assortiment wordt dan niet meteen toegevoegd, maar in plaats daarvan krijgt u een mailtje en wordt het assortiment toegevoegd door de medewerkers van artikelbeheer.nl zodra toestemming is verkregen. U krijgt hier dan bericht van.
 Nieuw toegevoegde assortimenten worden zichtbaar als u opnieuw inlogt.

Een eigen code toekennen aan een inkoopassortiment.

Klik op wijzigen; hier kunt u een eigen code invullen voor het assortiment. Bij het exporteren wordt deze eigen code gebruikt, zodat u het assortiment in uw ERP-Systeem onder een eigen code kunt importeren.

Een inkoopassortiment verwijderen uit uw abonnement.

1. Selecteer het assortiment door met de muis op die regel te klikken.
  2. Klik op de knop: Verwijderen.
    • Het assortiment wordt verwijderd.
    • Als de leverancier slechts 1 assortiment levert, zal ook automatisch de leverancier verwijderd worden.