Module Meertaligheid Module Meertaligheid

Overzichten

Overzicht Applicatieteksten

Het overzicht Applicatieteksten is opgenomen in het centrale systeem van Compano. In dit overzicht worden alle teksten van de modules gegeneerd.
Afhankelijk van de Talen, die zijn opgenomen in het systeem, kunnen deze teksten vertaald worden met behulp van de Google Translate functie.
Hiervoor moet een google document aanwezig zijn in de Google Apps omgeving van Compano met de naam Translate.doc.
De gebruiker moet ingelogd zijn in de Google Apps omgeving van Compano.

Automatisch vertalen en handmatig vertalen
Als alle teksten vertaald zijn door Google Translate, kunnen de teksten eventueel handmatig aangepast worden in het overzicht.

Publiceren
De nieuwe teksten kunnen gepubliceerd worden met de functie Update Resources in de code generator. De code generator is in beheer van de afdeling ontwikkeling.

Overzicht Gebruikers

Als in het overzicht Talen (Menu Systeem, Inrichting), de gewenste talen zijn ingevoerd, dan kan een gebruiker inloggen in een gekozen taal in de applicatie. Ga naar Gebruiker, kies wijzigen, kies de taal voor deze gebruiker. Deze taal moet door Compano wel in de centrale omgeving ingericht zijn.
Momenteel is de applicatie beschikbaar in:
  • Nederlands
  • Duits
  • Engels
  • Frans
Als deze gebruiker inlogt, werkt de applicatie in de gekozen taal.
NB. De Help-site is niet beschikbaar in meerdere talen.

Meertaligheidsvinkje (overzicht Talen onder Configuratie)
Indien aangevinkt 'Ja' dan verschijnt de desbetreffende taal op het tabblad Vertaling.
Consequentie is dat nieuwe talen geen vertalingen krijgen van talen zonder vertaalvelden, en bestaande talen krijgen geen vertaling van nieuw toegevoegde talen.
Er is een extra autovullen-optie 'Opnieuw vertalen' om dit te doen. Deze functie werkt op alle talen in de omgeving. Handmatig aangepaste vertalingen worden overschreven. Ook hier wordt weer gekeken naar het vertaalvinkje. Een taal zonder vinkje levert geen vertalingen op.

Meertaligheidsvinkje (overzicht Lay-outs onder Configuratie)
Vervolgens filteren op het type 'Feeds'
Waar wilt u deze lay-out gebruiken = Binnen het bedrijf
Meertaligheid ja/nee

JA =    de feed is meertalig, bevat vertalingen
NEE = de feed is eentalig, in de taal van de gebruiker