toevoegenAls we naar informatie gaan zoeken, biedt het zoekboxje, links bovenaan de pagina veel mogelijkheden.
We kunnen naar allerlei informatie gaan zoeken. Niet alleen de informatie die we in het overzicht kunnen zien staan, maar ook de gerelateerde informatie. Zodra we een deel van een woord intikken, zal de zoekfunctie mee gaan helpen en een aanvullende woordenlijst presenteren.

In de zoekbox kunnen meerdere argumenten ingevoerd worden.
Tijdens het zoeken wordt de gebruiker geholpen met zoek-info, alle nog mogelijke combinaties worden in een lijst onder de zoekbox getoond.
Zo kan snel een zoekargument gekozen worden uit de lijst. Het zoeken wordt gestart door op Zoeken te klikken of een Enter te geven.

Het zoeken gebeurt altijd binnen het opgegeven filter.
Het zoekargument wordt ook weer gegeven in de link onder het zoekboxje, deze wordt zichtbaar als we met de muis over de link heen gaan.

In het systeem zijn standaard twee zoekmethodes beschikbaar:
U kunt uw eigen zoekmethode instellen bij Mijn Instellingen - tab systeembeheer. Hier is een optie beschikbaar:
Zoekmethode:
  • Zoeken op tekstfragmenten, die beginnen met ...
    • Een tekstfragment kan het begin van een (deel)woord zijn of een code of een artikelnummer, etc.
  • Exact zoeken
    • Bij het zoeken maakt u dan altijd een keuze uit de zoeklijst, of het volledige zoekwoord moeten worden ingevuld.

Bijvoorbeeld zoeken in het overzicht Offerte

• Zoeken naar een code of omschrijving van een offerte.
  • Zoeken naar de offertes van een gebruiker of accountmanager.
  • Zoeken naar klanten.
  • Zoeken naar teksten in een offerteonderdeel.

Bijvoorbeeld zoeken in ArtSelect
In ArtSelect kunt u zoeken op alle informatie uit:

• Het artikel
  • Het product
  • De leverancier
  • De fabrikant

Het zoekresultaat wordt op basis van populariteit van artikel gesorteerd.
Deze populariteit wordt bepaald door het selectiegedrag van alle gebruikers. In het begin zal dit nog niet erg duidelijk naar voren komen om dat deze statistische informatie eerst opgebouwd moet worden.

In de zoekbox kunnen meerdere woorden ingetikt worden.