Afdrukken lijst

Afdrukken Lijst
Met deze functie kan een lijst van de gegevens in het overzicht afgedrukt worden, mits dit overzicht niet te groot is.
Hiervoor kunnen eigen layouts aangemaakt worden met behulp van de functie Lijsten beheren.

De layouts zijn als volgt opgebouwd:
  1. Het tabblad Eigenschappen
    Hier wordt de basis van de afdruk vastgelegd. Er moet een naam opgegeven worden. Ook kan hier een rapportsjabloon gekoppeld worden. Dit is handig, omdat de layout dan elke keer hetzelfde sjabloon gebruikt. Verder kunnen kop- en voetteksten ingevoerd worden, als deze nog niet in het sjabloon zijn opgenomen.
  2. Het tabblad Elementen
    Er kan voor elk element afzonderlijk aangegeven worden of het zichtbaar moet zijn op de adruk of niet.
  3. Het tabblad '...' overzicht
    Op dit tabblad kunnen de gewenste kolommen geselecteerd worden. Onder beschikbare velden staan de velden op verschillende manieren gesorteerd. Daarnaast zijn de meest gebruikte velden opgenomen onder Standaard velden.
    Zodra een veld geselecteerd is, verschijnen de eigenschappen van dit veld. Voor elk veld kunnen hier nog specifieke eigenschappen opgegeven worden. Bijvoorbeeld kan de naam van de kolom gewijzigd worden of de breedte ervan.
    Hier is nu ook bij een aantal soorten kolommen (bijvoorbeeld uren en totalen, zoals verkooptotaal) de functie Totaal bepalen opgenomen. Hiermee kan bijvoorbeeld bij Urenregistraties bekeken worden wat het totaal aantal uren van de selectie in het overzicht is.

Afdrukken

Afdrukken (Alt + P)
Met de knop Afdrukken maakt u een afdruk van de geselecteerde regel(s). De lay-out die voor deze regel(s) is ingesteld zal worden gebruikt bij het afdrukken. (Mocht u nog geen lay-out hebben ingesteld dan zal hij terug vallen op de standaard lay-out.)

Afdrukken met opties
Met deze knop  kunt u afwijken van uw standaard ingestelde lay-out.
U heeft de volgende mogenlijkheden:
  • De lay-out gebruiken die per regel is ingesteld.
    Hiermee kunt u meerder regels afdrukken met de per regel ingestelde afdruk lay-out.
  • Voor allle regels de onderstaande lay-out gebruiken.
    Hier kunt u afwijken van de standaard ingestelde lay-out. U kunt in de selectie balk de gewenste lay-out selecteren.
    Dit is ook toe te passen op meerder regels tegelijkertijd.

Beheren (Overzichtsnaam) lay-outs
Hier kunt u afdruk lay-outs maken, bewerken en verwijderen. Om lay-outs te gebruiken die voor alle omgevingen beschikbaar zijn gesteld (te herkennen aan het wereldbolletje) dient u deze lay-out te kopiëren om hier vervolgens uw eigen huisstijl aan te koppelen doormiddel van een Rapportsjabloon.
Per overzicht kunnen de instellingen voor lay-outs verschillen.

Deze knoppen zijn beschikbaar vanaf de Inktvis versie. Klik HIER voor meer informatie over de verschillende versies.

Rapportsjablonen

Rapportsjablonen
Er kunnen in het systeem rapportsjablonen aangemaakt worden.
Hiermee kunt u een basis leggen voor een huisstijl voor al uw rapportage.
Lettertype, opmaak, briefhoofd en kop-, voet- en sluitteksten kunnen hier alvast vastgelegd worden.

Eigenschappen
 - Lettertype Hier kan het lettertype,de lettergrote, regelafstand en tekstkleur worden gekozen. Als het lettertype hier is ingesteld, dan word deze over het hele rapportsjabloon gebruikt. Tenzij u ergens anders een ander lettertype wilt gebruiken dan is het mogelijk om automatisch uit te vinken en een ander lettertype te kiezen.
 - Eerste / vervolg pagina opmaak Paginastand (liggend/staand), briefpapier*, de marge van de pagina en een eventueel watermerk kan hier worden verwerkt.
* Het is bij briefpapier van belang dat u uw briefpapier op het juiste formaat en in de juiste stand upload, dit om eventuele comlpicaties te voorkomen.
 - Kop en voettekst Hier kan bijvoorbeeld een paginanummer of de datum van vandaag worden ingesteld.

Rapporttitel
 - Titel Een titel kan bijvoorbeeld de naam zijn die een offerte heeft gekregen.

Bedrijfslogo
 - Logo Klik op het blokje om het logo te uploaden. Ga hiervoor naar + toevoegen en upload het logo. Deze word daarna automatisch overgenomen.
 - Weergave Bij weergave kunt u de afstand van boven, van de linkerkant en de breedte van het logo instellen.

Briefhoofd
 - Briefhoofd Vul hier de bedrijfsgegevens die u bekend wilt hebben. Zoals adresgegevens, mailadres, website etc.
 - Weergave De gegevens zoals het lettertype, de breedte, en de regelafstand kunnen hier worden bepaald voor het briefhoofd.

Adres
 - Weergave De gegevens zoals het lettertype, de breedte, en de regelafstand kunnen hier worden bepaald voor het adres van bijvoorbeeld uw klant.

Detailgegevens
 - Weergave voor  velden De instelling zoals het lettertype, de breedte, en regelafstand etc. kunnen hier worden bepaald voor de velden van de offerte, zoals de benaming offertedatum, offertenummer en omschrijving.
 - Weergave voor labels De instelling zoals het lettertype, de breedte, en regelafstand etc kunnen hier worden bepaald voor de labels van de offerte, zoals de offertedatum, offertenummer en omschrijving.

Hoofdstuktitel
 - Weergave De instelling zoals het lettertype, de breedte, en regelafstand etc. kunnen hier worden bepaald voor de velden van een hoofdstuktitel. Bijvoorbeeld : Materiaal.

Tabellen
 - Basisweergave voor kolommen De instelling zoals het lettertype, de randen en inspringen etc kunnen hier worden bepaald voor de kolommen.
 - Basisweergave voor kolomkoppen De instelling zoals de randen, breedte tekstkleur etc. kunnen hier worden bepaald voor de kolomkoppen.