De Nieuwe Versie

De belangrijkste ontwikkelingen
  • Een nieuwe naam
  • Het Nieuwe Interface
  • Memory-database
  • Meerdere versies voor iedereen
 1.Een nieuwe naam: Compano Online Software
 We hebben een nieuwe naam gekozen voor onze software progamma's.
Deze naam is de vervanger voor:
  • InstalPartner
  • OfficePartner
  • ArtikelWeb
  • De modules van Artikelbeheer.nl
  • De Performancetools

We willen met deze naam het volgende duidelijk maken:

• Alle modules worden ontwikkeld door Compano BV.
  • Alle modules zijn echte internet applicaties en zijn dus overal bereikbaar.
  • Alle modules behoren tot hetzelfde systeem en kunnen volledig in onderlinge samenhang functioneren.
  • Het is één systeem.
 2.Het Nieuwe Interface

Nieuwe modules krijgen een nieuw interface. De belangrijkste kenmerken van het nieuwe interface zijn:
  • Functioneel ingerichte menubalk met grote knoppen en duidelijke omschrijving.
  • Alle overzichten zijn door de gebruikers of door het bedrijf aanpasbaar.
    Kolommen kunnen toegevoegd of verwijderd worden uit het overzicht.
  • Filters op een overzicht kunnen per bedrijf of per gebruiker opgeslagen worden.
  • Alle overzichten zijn voorzien van standaard rapportage, export- en importmogelijkheden.
  • Nieuwe componenten, zoals de keuzeboxjes, waar de gebruikers direct in kunnen zoeken verhogen het gebruikersgemak.
  • Geen pagina-indeling meer, maar alle regels direct beschikbaar op elk overzicht.
  • Toegankelijk helpsysteem met een Demo-Help-Site met voorbeelden.
 3.Memory-database

De software maakt steeds meer gebruik van de transparante mogelijkheden van de memory-database. Ook is de memory-database de bepalende factor voor de snelheid van onze systemen. Alle code in de applicatie wordt nu opnieuw geschreven en maakt volledig gebruik van de memory-database. De code wordt structureel een stuk beter en zal in de toekomst zeker beter onderhoudbaar en uitbreidbaar zijn, zodat wij op uw eisen en wensen kunnen blijven reageren.

4.Meerdere versies voor iedereen

Elke gebruiker heeft toegang tot:

• een live-omgeving (oude versie),
  • een live-omgeving (nieuwe versie)
  • een test-omgeving

Nieuwe modules en nieuwe functionaliteit zal beschikbaar komen in de live-omgeving (nieuwe versie).
Eén voor één zullen de bestaande modules overgezet worden naar de nieuwe versie.

Module Algemeen

In de Module Algemeen of Module ZP zijn de volgende onderdelen opgenomen:
  • Hosting en beheer.
    • U hoeft niets te doen. Wij beheren dit systeem voor u.
    • Wij hosten dit systeem vanuit het datacentrum van Groningen: GN-IX.
    • Wij beheren en onderhouden de applicatie en de database.
    • Doorlopend worden back-ups van het systeem gemaakt, zodat u nooit meer dan 15 werk kunt kwijt raken.
  • Updates en nieuwe versies
    • Op basis van uw abonnement op de module algemeen heeft u recht op updates en nieuwe versies. Zodra een update of nieuwe versie beschikbaar is, zullen wij u informeren.
  • Toegang tot een beveiligd systeem
  • Alle gebruikers hebben toegang tot de support-site.
  • Systeeminstellingen en stambestanden
    • Nummering, standaard waarden.
    • Basisgegevens voor de inrichting van het systeem.
    • Instellingen, die gelden voor alle gebruikers in de organisatie.
    • Instellingen, die gelden voor één gebruiker.

De voordelen

Gebruik maken van de voordelen van ERP
De voordelen van Compano Online Software ontstaan doordat alle gegevens in één database bij elkaar gehouden worden. Het streven is dan ook dat we altijd maar één keer gegevens in willen voeren.

Voor de module relatiebeheer heeft dat tot consequentie dat we alle relaties opnemen in één overzicht: Relaties.
Hierin worden alle NAW-gegevens, Telecomgegevens en nog een aantal andere zaken opgenomen. Deze gegevens zijn niet afhankelijk van het type relatie. Daarnaast zijn er aparte overzichten voor andere gegevens. Zo zijn alle debiteurgegevens opgenomen in het overzicht Debiteuren. Hier voeren we de gegevens van de relatie niet opnieuw in, maar we koppelen met de gegevens in relatiebeheer. We maken dus weer gebruik van dezelfde gegevens. Hetzelfde geldt voor medewerkers en leveranciers, etc.

Ook als we gaan calculeren, willen we ervoor zorgen dat we geen onnodige handelingen hoeven te verrichten. Dit tijdrovende proces willen we het liefst maar één keer doen. Hiervoor kunnen we gebruik maken van een aantal hulpfuncties, namelijk:
  • Recepten
  • Offertesjablonen
  • Offertes kopieren, of onderdelen van een offerte kopieren.
  • Broncalculatie en calculatiesjablonen

Een offerte (succesvol) is ook de basis voor volgende bedrijfsprocessen. Binnen die processen willen we gebruik maken van alle noeste arbeid, die al voor het maken van de offerte nodig was. Klantgegevens en artikelinformatie kunnen bijvoorbeeld binnen alle volgende bedrijfsprocessen meegenomen worden.
Daarom is het ook zinvol bij een hoge scoringskans tijd en energie te steken in het maken van een gedetaillieerde offerte.

De Teksteditor

Tekstfuncties
editor1
  1        2           3      4     5       6        7         8      9      10   11

1.Spellingscontrole
 2.Symbool invoegenEurotekens en letters met streepjes of puntjes invoegen.
 3.Knippen
 4.Kopieren
 5.Plakken
 6.Ongedaan maken
 7.Opnieuw
 8.Plakken uit Word
 9.Plakken uit Word zonder letteropmaak Met deze functie haalt u de informatie 'schoner' over naar het document.
 10.Platte tekst plakken Tekst zonder opmaak.
 11.Plakken als HTML

Geselecteerde tekstfuncties

1     2     3      4       5      6      7      8     9       10    11   12    13   14    15   16

1.Vet
 2.Cursief
 3.Onderstrepen
 4.Doorstrepen
 5.Tekst links uitlijnen
 6.Tekst centreren
 7.Tekst rechts uitlijnen
 8.Uitvullen
 9.Uitlijnen verwijderen
 10.Voeg een pagina-einde in (CTRL+ENTER)Er wordt een dubbele streep ingevoerd, die op de afdruk zal leiden tot het begin van een nieuwe pagina.
 11.Omzetten naar kleine letters
 12.Omzetten naar hoofdletters
 13.Inspringen vergroten
 14.Inspringen verkleinen
 15.Genummerde lijst
 16.Opsommingtekens

Speciale functies

1       2      3       4

1.Afbeelding manager Voeg een afbeelding toe aan het document.
 2.Document managerVoeg middels een code een link naar een document toe.
 3.Sjabloon manager Voeg een standaard tekst toe aan dit document.
 4.Voeg codefragment inVoeg een veld toe uit het systeem. Er zijn verschillende soorten velden beschikbaar:
Klantgegevens, gebruikersgegevens, documentgegevens, datumvelden, etc.
Het is afhankelijk van het type document welke velden beschikbaar zijn.

Werken met tabellen (layout)

1         2      3     4      5      6     7       8      9      10   11     12   13

1.Tabel invoerenMet behulp van een tabel kunt u tekst en afbeeldingen op een pagina goed indelen, bijvoorbeeld in een twee kolommen presentatie.
We maken dus een layout met een tabel. De grootte van de vlakken (cellen) wordt automatisch aangepast aan de inhoud van de cel.
Bij het afdrukken of tonen zijn tabellen niet zichtbaar.
 2.Rij invoeren bovenEen tabel bestaat uit rijen, onder elkaar.
 3.Rij invoeren onder
 4.Rij verwijderen
 5.Kolom invoegen linksElke rij bestaat uit 1 of meer kolommen, de kruizing tussen een kolom en een rij wordt een cel genoemd.
 6.Kolom invoegen rechts
 7.Kolom verwijderen
 8.Horizontaal samenvoegenTwee of meer cellen horizontaal samenvoegen. Hier door kun je met een vlakverdeling spelen.
 9.Verticaal samenvoegenTwee of meer cellen verticaal samenvoegen.
 10.Cellen splitsenVan één cel twee cellen maken.
 11.Cellen verwijderen
 12.CeleigenschappenDe eigenschappen van een cel aanpassen: achtergrondkleur, randen, etc.
 13.Tabel eigenschappen

De eigenschappen van een tabel aanpassen: achtergrondkleur, randen, etc.
De tabel kan dus zichtbaar gemaakt worden door de randen een lijn en een kleur te geven.

Weergaves (onderaan het scherm)

OntwerpU ziet direct wat u maakt.
HTMLTeksten worden eigenlijk gemaakt in HTML. Hier kunt u zien hoe uw tekst omgezet is naar HTML. Een beetje kennis van HTML is soms wel handig, maar niet noodzakelijk. Heeft u problemen met deze teksteditor, bel dan onze servicemedewerkers en vraag om hulp.
Op internet kunt u gratis cursussen volgen over HTML. Een goede site om mee te starten is : http://www.mijnhomepage.nl/htmlcursus/lessenoverzicht.php
VoorbeeldHier kun u zien hoe de tekst zal tonen op een webpagina.

Systeemeisen

Voor een juiste werking van Compano Online Software zijn de volgende systeemeisen van kracht:

• Microsoft Internet explorer 8.0 of hoger. Andere reguliere browsers als Google Chrome en Mozilla Firefox worden ook ondersteund echter hier werken de functies Excel Import, Export en Bijwerken niet
  • Adobe Acrobat reader, vanaf versie 8.0
  • Beeldschermresolutie minimaal 1024x768, hogere resoluties dragen bij aan een positieve gebruikerservaring
  • Office Web Components (owc11), deze kunt u downloaden via: Office Web Components
  • Microsoft Excel, niet noodzakelijk maar wel gewenst.

Pop-up instellingen
Sommige onderdelen van de software kunnen geblokkeerd worden door de browser omdat deze schermen als pop-up worden geregistreerd. Mocht u hier last van hebben doorloop dan de onderstaande instellingen:

Ga naar het tandwiel icoontje in Microsoft Internet Explorer, deze is rechtsboven te vinden onder het rode kruisje waarmee de browser gesloten wordt. Er opent een scherm, ga naar Internet options en dan naar het tabblad “Privacy” en klik in het veld Pop-up blocker op de knop “Instellingen”. Voeg in het zojuist geopende scherm de volgende websites toe:

www.compano.nl
www.compas.compano.nl
www.artikelbeheer.nl
www.instalpartner.nl

Virusscanners
Compano adviseert om NOD32 te gebruiken, deze virusscanner heeft geen nadelige gevolgen op de software. Er zijn ook virusscanners welke continu uw computer bewaken, deze kunnen wel een nadelige invloed hebben op de werking van de software.

Trend Micro
Verstoring van de software door Trend Micro: We hebben onderzoek gedaanen er is ook contact geweest met Trend Micro. Trend Micro Nederland begrijpt ons probleem en gaat het probleem opnemen met hun internationale support afdeling. Trend Micro heeft geen tijdelijke oplossing om het probleem te omzeilen. Hun virusscanner blijft onze programma’s verstoren. Totdat Trend Micro een oplossing heeft, kunnen wij de virusscanners van Trend Micro niet ondersteunen.

Werkt u met Webservice en ondervindt u problemen, dan adviseren wij u de URL van ArtSelect op te nemen in de Exclude list van Trend Micro (of andere virusscanner). De URL die opgenomen dient te worden is: www.artselect.artikelbeheer.nl/pages/basket.aspx.

Snelheidsproblemen
Ondervindt u snelheidsproblemen met de software dan is er in de Google Chrome browser een snelheidstest aanwezig. Hoe deze test doorlopen wordt is omschreven in dit pdf document: Performance Test.pdf

Tips

Tip 1:Als je iets niet kun vinden, controleer dan eerst:
  • De zoekbox
  • Het filter (een rood filter is een gevuld filter)
  • Het snelfilter
  • Het hyperlink-pad naast de tabbladen
Als een van deze zaken gevuld is, dan is dat waarschijnlijk de reden, dat je niet kunt vinden wat je zoekt.

Tip 2:Ben je verdwaalt, weet je niet meer waar je zit. Kijk dan in de linkerbovenhoek van het het scherm, daar staat de titel van het overzicht. Het hyperlink-pad naast de tabbladen aan de rechterkant geeft aan hoe je daar gekomen bent.
Als daar niets staat dan ben je vanuit het menu in het overzicht gekomen.

Tip 3:Op veel overzichten is help geschreven, klik op de blauwe help knop van elk overzicht.

Tip 4:Moet je vaak wisselen tussen twee overzichten maak dan gebruik van de sneltoets: CTRL+K (tabblad dupliceren)
Dan wordt hetzelfde overzicht gekopieerd in een nieuw tabblad. In dat tabblad kun je nu naar het andere overzicht gaan.
Daarna kun je wisselen tussen deze tabbladen met CTR+Tab.

Klik HIER voor meer handige sneltoetsen.

Nieuwe versies

Wat kunt u verwachten?

Ontwikkeling
Nieuwe versies van het systeem worden voor u ontwikkeld. U kunt de ontwikkeling volgen door te kijken op onze prerelease: http://ttt.online.compano.nl, hier kunt u inloggen met uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord. U komt binnen in uw eigen dataomgeving, maar met de functionaliteit van de nieuwe release. Elke dag maken wij een nieuwe versie aan. Deze versies worden getest en aangepast, totdat de versie stabiel is.

De verschillende versies
Onze software is altijd in beweging en staat qua ontwikkeling dan ook nooit stil. Om er voor te zorgen dat u als klant zo min mogenlijk hinder ondervindt van deze ontwikkelingen, zorgen wij dat wij altijd in een nieuwere versie verdere ontwikkelingen doorvoeren dan de versie waar u mee werkt. De verschillende versies krijgen allemaal een eigen naam mee van A naar Z. Momenteel worden ze allemaal vernoemt naar dieren.

Onderstaand een lijstje met de reeds bekende versies.

Aalscholver

Bever

Cobra

Dromedaris

Eekhoorn

Fazant

Gazelle

Hamster

Inktvis

Jaguar

Kameleon

Leeuw

Mus

Om te achterhalen in welke versie u momenteel werkzaam bent, gaat u naar de tab Menu en klikt u vervolgens op het pijltje naast de Help knop. Onderaan de lijst staat hier dan de knop Info. Als u deze aanklikt komt u in een overzicht die aangeeft in welke versie van de software u zich momenteel bevindt.

Release
Als de versie stabiel is, krijgt u op het inlogscherm een bericht en een verwijzing naar de releasenotes.
In de releasenotes vertellen we u over de meest belangrijke wijzigingen in het systeem.
Omdat we bezig zijn met de ontwikkeling van een compleet nieuw interface, zijn er momenteel twee release versies beschikbaar. U kunt zelf kiezen in welke versie u wilt werken. U kunt ook beide versies combineren.

Patches
Als u een probleem heeft in de software, die we moeten classificeren als een 'werk-verstorende-bug', met andere woorden u kunt uw werkproces niet verder uitvoeren, is het mogelijk dat wij in een bestaande versie een aanpassing maken in de software. Dit noemen we een patch. Nadat een patch getest is, kan deze gereleased worden. De gebruiker, die het probleem gemeld heeft, wordt door ons geïnformeerd over de release van de patch.

Uw wensen
Het liefst willen wij uw wensen realiseren in de nieuwe versie, maar wij beseffen dat u hierdoor wellicht te lang moet wachten op de realisatie van uw eisen en wensen. Aan de andere kant is het zo dat wij zo veel mogelijk tijd beschikbaar willen houden voor de realisatie van de nieuwe versie. Daarom moeten we bij elke melding een overweging maken of de wens in de huidige of in de nieuwe versie moet worden gerealiseerd. Daarbij moeten we ook bedenken dat alles wat we in de huidige versie nog realiseren, we nu twee keer moeten ontwikkelen.
Als een module al beschikbaar is in de nieuwe versie, dan worden uw wensen niet meer in de huidige versie gerealiseerd, maar alleen in de nieuwe versie.

Status ( juni 2011)
Module                                    Onderdeel                                  Huidige versie           Nieuwe versie
Module Algemeen Stamtabellen Bevroren Gerealiseerd
  Gebruikersbeheer Bevroren Gerealiseerd
 Rechtensysteem Bevroren     Gerealiseerd
  Licentierechten Bevroren     Gerealiseerd
 Overzicht Inrichting  Gerealiseerd
Module ArtSelect 100% Verwijderd Gerealiseerd
  Zoeken op kenmerken n.v.t. Gerealiseerd
  Meertaligheid n.v.t. Gerealiseerd
  Cluster informatie op productniveau n.v.t. Gerealiseerd
  Alternatieven koppelen op productcode n.v.t. Gerealiseerd
  Betere Performance n.v.t. Gerealiseerd
Module RelatiebeheerZP versie Gerealiseerd Bevroren Gerealiseerd
Module Communicatie I Externe communicatie  Gerealiseerd
Module Communicatie II Interne communicatie  In ontwikkeling
  Koppeling Google Agenda  Gerealiseerd
 Module Offerte ZP versie Gerealiseerd
 100% Bevroren Gerealiseerd
  Offertebewaking     Bevroren Gerealiseerd
  Verzenden Bevroren Gerealiseerd
  Opdracht maken Bevroren Gerealiseerd
  Totaliseren materiaal en uren Bevroren Gerealiseerd
  Afdruklayouts Bevroren Gerealiseerd
Module Inkoop  ZP versie Gerealiseerd Bevroren Gerealiseerd
  Materiaalbehoeftebon  Bevroren Gerealiseerd
  Bestellingen Bevroren Gerealiseerd
  Inkooporders Bevroren Gerealiseerd
  Totaliseren materiaal en uren  Gerealiseerd
 Getotaliseerd bestellen Gerealiseerd
AfdruklayoutsOpen Gerealiseerd
Module Inkoopcontracten 100%  Gerealiseerd
Module Inkoopanalyse 100%  Gerealiseerd
Module Magazijn 90%  In ontwikkeling
Module Calculatie 100% Bevroren Gerealiseerd
  Afdruklayouts Bevroren Gerealiseerd

Module Artikelbeheer 100% Bevroren Gerealiseerd
Module Financieel 100% Bevroren Gerealiseerd
  OHW Gerealiseerd
  ICP aangifte Gerealiseerd
Overige modules          Open
Module Service Meldingen  In ontwikkeling
  Contracten 90%  Gerealiseerd
  Onderhouds/storingbonnen  In ontwikkeling
Module Urenregistratie 100%  Gerealiseerd
Module Factuur ZP versie Gerealiseerd  Gerealiseerd
Module Inkoopfacturen   Gerealiseerd
Module Projecten 90%  Gerealiseerd
  Rapportage  In ontwikkeling
Module Handel   Gerealiseerd
Module Order   Gerealiseerd
Module Werkbon   Gerealiseerd

Sneltoetsen

Onderstaand vindt u enkele sneltoets combinaties die in onze software van toepassing zijn.

Alle regels in een overzicht selecteren.
 Met behulp van de functie Ctrl + K kunnen binnen een sessie meerdere tabbladen geopend worden. Zo kan er binnen verschillende tabbladen tegelijk gewerkt worden.
 Als een kopieerfunctie beschikbaar is in een overzicht, kan als alternatief ook deze sneltoets gebruikt worden.
Deze sneltoets werkt in combinatie met Ctrl + V (kopieren en plakken)
 Als een plakfunctie beschikbaar is in een overzicht, kan als afternatief ook deze sneltoets gebruikt worden.
Deze sneltoets werkt in combinatie met Ctrl + C en Ctrl + X (kopieren, knippen en plakken)
 Als een knipfunctie beschikbaar is in een overzicht, kan als alternatief ook deze sneltoets gebruikt worden.
Deze sneltoets werkt in combinatie met Ctrl + V (knippen en plakken)
 Met deze combinatie maakt u een print van de geselecteerde regel(s), indien hier een afdruk mogenlijkheid voor is.
 Opent het wijzigen scherm van de geselecteerde regel.
(alleen mits de knop wijzigen hier beschikbaar is)
Met de toets Page Down gaat u naar beneden in uw scherm. Het systeem scrolt het aantal regels naar beneden dat in uw overzicht past.
Met de toets Page Up gaat u naar boven in uw scherm. Het systeem scrolt het aantal regels naar boven dat in uw overzicht past.
Als je in de teksteditor met tabellen werkt, dan kun je als je in de onderste rij van de tabel staat met de "Tab toest" een nieuwe tabelrij toevoegen aan je huidige tabel.
Met de knop Insert kun je in veel overzichten een nieuw record toevoegen.
Met de knop Delete kunt u een regel verwijderen, er volgt dan nog een melding of u zeker weet dat u het geselecteerde record wilt verwijderen. (Let op: een verwijderd item kan niet worden teruggehaald.)